Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Instituirea unui mecanism european de stabilitate pentru zona euro
17.02.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

La solicitarea Consiliului European, Comisia si-a dat avizul favorabil in ceea ce priveste modificarea prin procedura simplificata a Tratatul privind functionarea Uniunii Europene (TFUE), potrivit unui comunicat al CE.

Modificare se refera la instituirea unui Mecanism european de stabilitate care sa garanteze stabilitatea zonei euro.  Comisia considera ca modificarea propusa a art. 136 din TFUE nu ar aduce in niciun mod atingere competentelor UE.

Consiliul propune modificarea art. 136 prin introducerea unui nou alineat (3) cu urmatorul continut:

Statele membre a caror moneda este euro pot institui un mecanism de stabilitate, care urmeaza sa fie activat in cazul in care acest lucru este indispensabil pentru a garanta stabilitatea zonei euro in ansamblu. Acordarea oricarei asistente financiare necesare in temeiul mecanismului va face obiectul unei stricte conditionari.

Propunerea de modificare a venit din partea Guvernului Belgiei care a inaintat Consiliului o propunere in acest sens. Avizul favorabil acordat de catre Comisiei confera Consiliul posibilitatea de a adopta decizia de modificare a tratatului la reuniunea sa din 24-25 martie 2011.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti