Varia
JURIDICE

Schoenherr este consultantul Comisiei Europene ref. implementarea Directivei privind Energia Regenerabila


17 februarie 2011 | JURIDICE.ro
Secţiuni: VARIA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Firma europeana de avocatura Schoenherr a fost numita de catre Directia Generala pentru Energie a Comisiei Europene liderul consortiului ce va oferi consultanta in proiectul “Cele mai bune practici de energie in EU 27”.

Scopul proiectului este de a prezenta si analiza, dintr-o perspectiva legala si tehnica, implementarea Directivei Energiei Regenerabile (Directiva 2009/28/CE) in toate statele membre, de a identifica minusurile si deasemenea solutiile inovatoare, si de a incheia cu recomandari pentru fiecare stat.

“Datorita angajamentelor statelor membre de a-si creste cotele de energie regenerabila avem astazi o bogata experienta in acest domeniu. In ultimii 5 ani, am oferit consultanta juridica in legatura cu dezvoltarea a numeroase proiecte, incluzand parcuri eoliene, hidrocentrale, instalatii fotovoltaice si de biomasa in intreaga Europa Centrala. Participarea in acest proiect al Comisiei Europene vine ca o rasplata pentru echipa noastra de experti in energie”, a spus Markus Piuk, partener al Schoenherr si coordonatorul proiectului.

In 2008, Comisia Europeana a propus un pachet legislativ proiectat sa contureze politica Uniunii Europene privind modificarile climatice. Pachetul – cunoscut ca Directiva Energiei Regenerabile – a devenit parte din legislatia europeana pe 6 Aprilie 2009, dupa aprobarea sa de catre Consiliu statele membre avand obligatia sa implementeze Directiva pana la 5 Decembrie 2010. O parte din pachet este asa-numitul obiectiv 20/2020, care stabileste ca, pana in anul 2020, 20% din energia consumata in UE sa fie din surse regenerabile.

Consortiul condus de Schoenherr este format din Mercados EMI (Spania), CE Delft (Olanda), Point Carbon-Thomson Reuters (Marea Britanie) si Ecologic (Marea Britanie). Echipa este formata din peste 30 de avocati, experti tehnici si consilieri politici.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro