Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
2 comentarii

PICCJ. Trimiteri in judecata pentru infractiuni de mica coruptie


18 februarie 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Joi, 17 februarie 2011, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut publice mai multe cazuri de trimitere in judecata pentru infractiuni de mica coruptie.

1. Potrivit unui comunicat al PICCJ, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului BUDA ION sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta.

Buda Ion a pretins si a primit de la martorul denuntator O.N. suma de 850 euro, pentru a interveni, in vederea obtinerii unei solutii favorabile, pe langa organele de politie (asupra carora a lasat sa se creada ca ar avea influenta) ce aveau in instrumentare dosarul in care O.N. era cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fara a poseda permis de conducere.

La data de 10 noiembrie 2010, in urma flagrantului organizat, inculpatul a fost depistat avand asupra sa suma de 850 euro, imediat ce i-a fost remisa de martorul denuntator.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Tribunalului Caras – Severin.

2. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatilor OJOG FLORIN si MUSCALU COSMIN GEORGE sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita.

Ojog Florin a oferit 100 euro, iar inculpatul Muscalu Cosmin George serviciile unor utilaje, denuntatorului I.C. (agent de politie), in scopul de a-l determina pe acesta din urma sa nu procedeze la sanctionarea contraventionala ori sa aplice o sanctiune mai usoara fata de inculpatul Muscalu Cosmin George si fata de unul dintre lucratorii echipei pe care o conducea in calitate de inginer.

In biroul denuntatorului a fost organizat un flagrant, Muscalu Cosmin George fiind surprins cu 100 euro in mana, bani oferiti agentului de politie intr-o coala impaturita si pe care acesta refuzase sa o primeasca.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Tribunalului Tulcea.

3. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Calarasi au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatilor DUMITRU MIHAI si DUMITRASCU IONUT sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita.

La data de 4 iunie 2010, inculpatul Dumitru Mihai i-a remis martorului denuntator M.M (inspector de politie) suma de 1.500 lei, pentru a-l determina sa solutioneze favorabil cauza in care era cercetat pentru vatamare corporala din culpa si conducere pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice, dosar aflat in instrumentarea martorului denuntator.

Dumitrascu Ionut a incercat sa-l determine pe martorul denuntator sa-si incalce atributiile de serviciu, cu promisiunea ca, daca ar propune o solutie favorabila in dosarul inculpatului Dumitru Mihai, ar urma sa primeasca o serie de foloase materiale.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Tribunalului Calarasi.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică