Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Noi prevederi legate de unele declaratii de TVA si de platile in contul unic


21 februarie 2011 | JURIDICE.ro, DELOITTE TAX

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 54 din data de 21 ianuarie 2011, a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 30/2011 privind aprobarea modelului si continutului formularului (301) „Decont special de taxa pe valoarea adaugata”.

Ordinul modifica instructiunile de completare a  declaratiei 301 incepand cu obligatiile aferente lunii ianuarie 2011.

In Monitorul Oficial al Romaniei, parte I, nr. 103 din data de 9 februarie 2011 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1081/2011 privind aprobarea modelului si continutului unor formulare de declaratii informative.

Ordinul modifica formatul si instructiunile de completare a declaratiilor 392A, 392B si 393.

Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA a caror cifra de afaceri efectiv realizata la  finele anului calendaristic 2010 este inferioara  sumei de 119.000 lei trebuie sa depuna pana pe 25 februarie 2011 declaratia informativa 392A.

Separat, persoanele impozabile care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA si a caror cifra de afaceri efectiv realizata la finele anului calendaristic 2010 este inferioara sumei de 119.000 lei trebuie sa depuna pana pe 25 februarie 2011 declaratia informativa 392B.

Declaratia informativa 393 trebuie depusa tot pana la data de 25 februarie 2011 de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care au obtinut in anul anterior venituri din vanzarea de bilete pentru transportul rutier international de persoane cu locul de plecare din Romania.

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 103 din data de 9 februarie 2011, a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1080/2011 privind impozitele, contributiile si alte sume reprezentand creante fiscale, care se platesc de contribuabili intr-un cont unic.

Sunt actualizate Nomenclatorul obligatiilor fiscale datorate la bugetul de stat si Nomenclatorul obligatiilor fiscale datorate bugetelor asigurarilor sociale si fondurilor speciale, care se platesc in contul unic.

Noile Nomenclatoare se utilizeaza incepand cu obligatiile fiscale aferente lunii ianuarie 2011, cu termen de declarare si de plata pana la 25 februarie 2011.

Printre principalele modificari se numara:
– Introducerea obligatiei de plata in contul unic a impozitului pe veniturile din drepturi de autor si drepturi conexe;
– Introducerea obligatiei de plata in contul unic a impozitului pe veniturile microintreprinderilor;
– Introducerea obligatiei de plata a impozitului pe veniturile persoanelor fizice dintr-o asociere cu o persoana juridica microintreprindere, care nu genereaza o persoana juridica.

Pentru Juridice.ro, DELOITTE TAX

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii