Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Noi prevederi legate de unele declaratii de TVA si de platile in contul unic
21.02.2011 | JURIDICE.ro, DELOITTE TAX

Secţiuni: Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 54 din data de 21 ianuarie 2011, a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 30/2011 privind aprobarea modelului si continutului formularului (301) „Decont special de taxa pe valoarea adaugata”.

Ordinul modifica instructiunile de completare a  declaratiei 301 incepand cu obligatiile aferente lunii ianuarie 2011.

In Monitorul Oficial al Romaniei, parte I, nr. 103 din data de 9 februarie 2011 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1081/2011 privind aprobarea modelului si continutului unor formulare de declaratii informative.

Ordinul modifica formatul si instructiunile de completare a declaratiilor 392A, 392B si 393.

Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA a caror cifra de afaceri efectiv realizata la  finele anului calendaristic 2010 este inferioara  sumei de 119.000 lei trebuie sa depuna pana pe 25 februarie 2011 declaratia informativa 392A.

Separat, persoanele impozabile care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA si a caror cifra de afaceri efectiv realizata la finele anului calendaristic 2010 este inferioara sumei de 119.000 lei trebuie sa depuna pana pe 25 februarie 2011 declaratia informativa 392B.

Declaratia informativa 393 trebuie depusa tot pana la data de 25 februarie 2011 de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care au obtinut in anul anterior venituri din vanzarea de bilete pentru transportul rutier international de persoane cu locul de plecare din Romania.

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 103 din data de 9 februarie 2011, a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1080/2011 privind impozitele, contributiile si alte sume reprezentand creante fiscale, care se platesc de contribuabili intr-un cont unic.

Sunt actualizate Nomenclatorul obligatiilor fiscale datorate la bugetul de stat si Nomenclatorul obligatiilor fiscale datorate bugetelor asigurarilor sociale si fondurilor speciale, care se platesc in contul unic.

Noile Nomenclatoare se utilizeaza incepand cu obligatiile fiscale aferente lunii ianuarie 2011, cu termen de declarare si de plata pana la 25 februarie 2011.

Printre principalele modificari se numara:
– Introducerea obligatiei de plata in contul unic a impozitului pe veniturile din drepturi de autor si drepturi conexe;
– Introducerea obligatiei de plata in contul unic a impozitului pe veniturile microintreprinderilor;
– Introducerea obligatiei de plata a impozitului pe veniturile persoanelor fizice dintr-o asociere cu o persoana juridica microintreprindere, care nu genereaza o persoana juridica.

Pentru Juridice.ro, DELOITTE TAX

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti