Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
 1 comentariu

Maestrul Victor Anagnoste s-a stins din viata. Mesaje


26 februarie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Astazi, 26 februarie 2011, s-a stins din viata Maestrul Victor Anagnoste (82 de ani), Presedinte de Onoare al UNBR.

UNBR a dat publicitatii un comunicat semnat de avocat dr. Gheorghe Florea, presedintele UNBR:

„Uniunea Nationala a Barourilor din Romania exprima profundul regret pentru stingerea din viata a celui care a fost distinsul avocat  VICTOR  ANAGNOSTE, Presedinte de Onoare al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, un model de probitate morala si competenta profesionala.

Dupa anul 1990, Uniunea Avocatilor din Romania a fost organizata prin eforturile deosebite ale primului sau presedinte, avocatul Victor Anagnoste iar personalitatea sa a fost, este si va ramane in panteonul personalitatilor publice care s-au implicat in totalitate in reconstructia profesiei de avocat dupa anul 1989.

Evocam doar cateva repere din viata si activitatea acestuia, dedicata propasirii profesiei de avocat:

– Victor Anagnoste s-a nascut la 21 martie 1928 la Barlad. Imediat dupa terminarea studiilor universitare, a devenit avocat. A profesat initial in cadrul Biroului colectiv de asistenta juridica Barlad. A fost  presedinte al Colegiului de avocati Galati.

– In Baroul Bucuresti a detinut in mai multe mandate succesive calitatea de vicepresedinte al Colegiului de Avocati Bucuresti si de membru al consiliului baroului.

– Incepand din anul 1990, dupa adoptarea Decretului  – Lege nr. 90/28 februarie 1990 privind unele masuri pentru organizarea si exercitarea profesiei de 2 avocat, la a carui initiere s-a implicat plenar, a detinut pana in anul 1999 functia de Presedinte al Uniunii Avocatilor din Romania.

– In legislatura 1990  -1992 a fost ales senator si membru al Comisie de redactare a proiectului Constitutiei Romaniei.

– In perioada in care a functionat ca presedinte al Uniunii Avocatilor din Romania, profesia de avocat s-a afirmat pe plan intern si international. Si ca urmare a eforturilor sale personale, Uniunea Avocatilor din Romania si-a reluat activitatea in cadrul Uniunii Internationale a Avocatilor.

– Eforturile sale personale deosebite s-au incununat odata cu adoptarea Legii nr.51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, un model de legislatie a profesiei de avocat, care a preluat standardele de reglementare ale profesiei din tarile cu democratie avansata.

– Prin activitate desfasurata in spatiu public, avocatul Victor Anagnoste a adus o contributie decisiva la constructia institutionala si consolidarea statului de drept, in care apararea prin avocat a devenit o adevarata piatra de temelie.

Congresul Avocatilor din anul 1999, l-a ales Presedinte de Onoare al Uniunii Avocatilor din Romania, calitate in care nu a precupetit niciun efort pentru consolidarea si apararea profesiei de  avocat.

– Pentru activitatea desfasurata a fost rasplatit cu numeroase distinctii interne si internationale

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania isi exprima profunda compasiune pentru pierderea suferita si transmite condoleante familiei indurerate!

Dumnezeu sa-l  odihneasca in pace!”

Trupul neinsufletit al Maestrului va fi depus la Sala Constantin Brancusi a Palatului Parlamentului luni, 28 februarie 2011 iar inmormantarea va avea loc marti, 1 martie 2011 (13:00), la Cimitirul Bellu.

*

*        *

Comunicat Baroul Dolj: „Consiliul Baroului Dolj si avocatii din Baroul Dolj exprima profundul regret pentru trecerea in nefiinta a celui care a fost reputatul avocat Victor Anagnoste, presedinte de Onoare al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, model de competenta profesionala si mentor al multor personalitati din domeniul dreptului.

Prin personalitatea sa si eforturile deosebite pe care le-a facut, a organizat Uniuniea Avocatilor din Romania, fiind primul presedinte al acesteia, contribuind decisiv la reconstructia din temelii a profesiei de avocat dupa anul 1989.

Avocatura romaneasca a pierdut un reprezentant de seama prin stingerea din viata a maestrului Victor Anagnoste.

Dumnezeu sa il odihneasca in pace.

Sincere condoleante familiei indurerate.

Prof. univ. dr. Ion Turculeanu
Decan, Baroul Dolj”

*

*        *

Comunicat Baroul Argeş: „Avocaţii din Baroul Argeş deplâng trecerea în nefiinţă a celui care a fost eminentul avocat Victor Anagnoste, fost preşedinte al Uniunii Avocaţilor din România, preşedinte de onoare al Uniunii Naţionale a Barourilor din România.

Victor Anagnoste a trăit cu sufletul, cu vorba şi cu fapta pentru avocatura şi avocaţii din România.

A fost principalul artizan al reconstrucţiei din temelii a profesiei de avocat după decembrie 1989 şi principalul motor al afirmării avocaturii româneşti pe plan internaţional.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Sincere condoleanţe familiei îndoliate.

Consiliul Baroului Argeş
Decan av. Nicolae Zărnescu”

*

*        *

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică