Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA. Trimiteri in judecata pentru fals in declaratii in vederea obtinerii unor subventii A.P.I.A.
01.03.2011 | Anemarie LAZARESCU

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Targu Mures au dispus trimiterea in judecata a lui TUBAK LIVIU, presedinte al Asociatiei Composesoratului Casinul Nou si TULIT MIKLOS, membru in Consiliul de Administratie al Asociatiei Composesoratului Casinul Nou, in sarcina carora s-au retinut urmatoarele infractiuni:

>> folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, in forma continuata si

>> fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

Potrivit unui comunicat al DNA, ca urmare a cererii formulate de Asociatia Composesoratului Casinul Nou pentru acordarea sprijinului financiar aferent anului 2008, reprezentantii Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (A.P.I.A.) Harghita au efectuat un control in urma caruia s-a stabilit ca suprafata de teren pentru care se poate acorda subventie este mult mai mica decat cea pentru care s-a solicitat. In iunie 2009, A.P.I.A. Harghita a emis o decizie ce a avut drept consecinte aplicarea unor sanctiuni multianuale in cuantum de 93.814,15 lei Asociatiei Composesorale Casinul Nou si exceptarea Asociatiei de la acordarea sprijinului financiar pentru o perioada de 3 ani.

Pentru a putea beneficia in continuare de sprijinul acordat din fonduri europene, inculpatii, in calitate de presedinte, respectiv membru in Consiliul de Administratie al Asociatiei Composesoratului Casinul Nou, au incheiat in fals, in cursul lunii martie 2009, trei contractele de arenda intre Asociatie si trei societati comerciale in care cei doi inculpati aveau calitatea de administratori in care au consemnat in mod nereal ca cele trei firmei au luat in arenda terenul apartinand Asociatiei. Contractele aveau ca obiect arendarea unei suprafete de 89,71 ha teren pe raza comunei Plaiesii de Jos, judetul Harghita.

Aceste contracte au fost depuse la A.P.I.A. Harghita de catre cei doi inculpati la data de 15 mai 2009 si sumele de bani platite celor trei societati comerciale au fost apoi transferate, aproape in totalitate, in conturile Asociatiei Composesorale Casinul Nou.

In mod similar, pentru subventia aferenta anului 2010, Tubak Liviu si Tulit Miklos au intocmit in fals alte trei contracte de arenda, incheiate intre aceleasi parti, contracte ce au fost depuse la A.P.I.A. Harghita la data de 14 mai 2010. Ca urmare a cercetarilor efectuate in prezentul dosar penal, A.P.I.A. nu a mai efectuat platile aferente anului 2010.

Agentia de Plati si Interventie in Agricultura – Centrul Judetean Harghita s-a constituit parte civila cu suma de 72.157,38 lei.

In vederea recuperarii acestei sume, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile apartinand inculpatilor Tubak Liviu si Tulit Miklos.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Miercurea Ciuc.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti