« Newsletter
Flux noutăţi
SelectedVideoArticole autoriJurisprudenţăNoutăţi legislativeAnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Conducerea ICCJ si judecatorii Sectiei penale s-au intalnit cu reprezentanti ai Ministerului Public
01.03.2011 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat Inalta Curte de Casatie si Justitie: „Miercuri, 23 februarie 2011, la initiativa presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecator dr. Livia Doina Stanciu, a avut loc la sediul instantei supreme o intalnire de lucru a conducerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a judecatorilor Sectiei penale cu reprezentantii Ministerului Public, in vederea realizarii unei colaborari constructive, apta sa asigure indeplinirea obiectivelor comune din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare si consolidarea angajamentului sistemului judiciar in favoarea reformei.

La intalnire au participat: presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, jud. Doina Livia Stanciu, vicepresedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, jud. Rodica Aida Popa, presedintele Sectiei penale, jud. Anton Pandrea si judecatorii Sectiei penale, precum si reprezentantii Ministerului Public: procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Laura Codruta Kovesi, adjunctul procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Gabriela Scutea, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Marius Morar, procurorul sef al Sectiei Judiciara Penala din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Elena Cristina Matiesescu, procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism, Codrut Olaru si procurorul sef al Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Marius Iacob.

Necesitatea organizarii acestei intalniri a fost determinata, pe de o parte, de constatarea cuprinsa in Raportul Comisiei Europene din iulie 2010 referitoare la „o anumita reticenta a factorilor de decizie din sistemul judiciar de a coopera si de a isi asuma responsabilitatea in beneficiul reformei” iar, pe de alta parte, de conditionalitatea stabilita in Raportul intermediar din februarie 2011 vizand solutionarea cu celeritate a cauzelor de coruptie la nivel inalt.

Scopul intalnirii l-a constituit identificarea si eliminarea posibilelor disfunctionalitati, de ordin procedural sau administrativ, din activitatea organelor judiciare care participa la infaptuirea actului de justitie, in vederea realizarii cu celeritate a acestuia, precum si asigurarea cresterii eficientei procedurilor si a increderii justitiabililor in actul de justitie.

Biroul de Informare si Relatii Publice”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.