Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PICCJ. Trimiteri in judecata pentru evaziune fiscala


2 martie 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații, Sistemul judiciar

Marti, 1 martie 2011, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut publice mai multe cazuri de infractiuni de prejudiciu a bugetului de stat.

1. Potrivit unui comunicat al PICCJ, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov au dispus, prin rechizitoriu, la data de 22 februarie 2011, trimiterea in judecata a inculpatului Susan Liviu, sub aspectul savarsirii  infractiunii de evaziune fiscala.

In perioada iunie 2007 – aprilie 2008, in calitate de administrator al unei societati comerciale, inculpatul a retinut fara a vira in termenul prevazut de lege catre bugetul de stat, sume reprezentand impozite si contributii cu retinere la sursa. Valoarea prejudiciului cauzat bugetului consolidat de stat este de 533.283 lei.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Brasov.

2. La data de 21 februarie 2011, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj au dispus trimiterea in judecata a lui Camararu Silviu sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

In perioada septembrie 2007 – februarie 2010, in calitate de administrator al unei societati comerciale avand ca obiect principal de activitate „lucrari de constructie si lucrari de geniu”, inculpatul a omis inregistrarea in contabilitate a unui numar de 190 de operatiuni economice derulate cu alte 19 societati comerciale. Valoarea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului se cifreaza la valoarea de 387.618 lei.

In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au dispus instituirea unui sechestru asigurator asupra  bunurilor mobile si imobile proprietatea inculpatului, pana la concurenta sumei de 387.618 lei.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Salaj.

3. La data de 21 februarie 2011, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata, a inculpatei MANDICI STEFANIA-ALINA sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

In calitate de administrator al unei societati comerciale, inculpata a retinut de la angajati, fara a vira, in termenul legal la bugetul de stat, sume reprezentand impozite si contributii cu retinere la sursa. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este in cuantum de 259.544 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Tribunalului Timis.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică