Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Dezbatere publica privind reglementarea acordarii esalonarilor la plata
02.03.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Finantelor Publice a lansat in dezbatere publica luni, 28 februarie 2011, proiectul de ordonanta de urgenta privind reglementarea acordarii esalonarilor la plata.

Se propune prin acest proiect acordarea unor inlesniri, sub forma esalonarii la plata, pentru obligatiile fiscale administrate de ANAF, cu exceptia celor care sunt stabilite de alte organe  si transmise spre recuperare Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, asigurandu-se, astfel, completarea cadrului normativ existent.

Esalonarea la plata a obligatiilor fiscale restante se acorda pe o perioada de maxim 5 ani pentru toti contribuabilii, de drept public sau privat, indiferent de modul de organizare al acestora, atata timp cat nu au intervenit incidente in ce priveste functionarea normala a acestora.

Ca masuri de asigurare in acordarea esalonarii la plata, administratia fiscala impune contribuabililor constituirea de garantii, precum si achitarea obligatiilor fiscale curente, a ratelor esalonate si a dobanzilor datorate pe perioada esalonarii la plata.

De asemenea, pe perioada esalonarii la plata, se datoreaza dobanda pentru fiecare zi de intarziere in functie de tipul garantiei constituite, calculata astfel:
– 0,03%, in situatia in care contribuabilul constituie intreaga garantie sub forma scrisorii de garantie bancara si/sau consemnare de mijloace banesti la o unitate a Trezoreriei Statului.
– 0,04% conform prevederilor Codului de procedura fiscala, pentru celelate tipuri de garantii.

Totodata, s-au reglementat conditiile in care se poate acorda esalonarea la plata a obligatiilor fiscale, precum si a celor referitoare la mentinerea valabilitatii esalonarii la plata.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti