JurisprudenţăJurisprudenţă CEDOJurisprudenţă CJUEJurisprudenţă CCRJurisprudenţă ÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legiiJurisprudenţă Curţi de apelJurisprudenţă TribunaleJurisprudenţă Judecătorii
 
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)
CărţiProfesionişti
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Razvan-Horatiu Radu – eliberare din functia de Agent Guvernamental pentru CEDO si numire in functia de Agent Guvernamental pentru CJUE si TUE
02.03.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 149  din data de 1 martie 2011 a fost publicata Decizia primului-ministru nr. 23/2011 pentru eliberarea domnului Razvan-Horatiu Radu din functia de agent guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului, cu rang de subsecretar de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe, precum si Decizia primului-ministru nr. 24/2011 pentru numirea domnului Razvan-Horatiu Radu in functia de agent guvernamental insarcinat cu reprezentarea Romaniei in fata Curtii de Justitie si a Tribunalului Uniunii Europene, cu rang de subsecretar de stat in cadrul Departamentului pentru Afaceri Europene.

Prin decizia primului-ministru, incepand cu data de 1 martie 2011, domnul Razvan-Horatiu Radu se elibereaza din functia de agent guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului, cu rang de subsecretar de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Incepand cu aceeasi data, domnul Razvan-Horatiu Radu se numeste in functia de agent guvernamental insarcinat cu reprezentarea Romaniei in fata Curtii de Justitie si a Tribunalului Uniunii Europene, cu rang de subsecretar de stat in cadrul Departamentului pentru Afaceri Europene.

Nota Juridice.ro: Interimatul va fi asigurat de Carmen Ciuta,  care are functia de director si Coagent Guvernamental pentru CEDO, potrivit unui comunicat al MAE.

Razvan-Horatiu Radu a declarat: “Dupa aproape 4 ani de reprezentare a intereselor Guvernului in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului, a venit momentul sa accept o noua provocare. Experienta profesionala dobandita in cadrul Ministerului Afacerilor Externe pe parcursul acestei perioade este deosebit de relevanta si imi va fi foarte utila in vederea indeplinirii noilor sarcini care-mi vor fi incredintate. Sunt recunoscator tuturor colegilor din Ministerul Afacerilor Externe si indeosebi celor din echipa Agentului Guvernamental alaturi de care am reusit sa stabilim o relatie dinamica si activa cu reprezentantii  Curtii Europene a Drepturilor Omului si ai celorlalte organe ale Consiliului Europei cu rol in implementarea hotararilor CEDO. Tot impreuna am reusit in ultimii doi ani sa ducem la scaderea numarului de condamnari in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului si la cresterea numarului de cauze castigate.

De asemenea, multumesc public tuturor colaboratorilor din alte institutii, reprezentanti ai autoritatilor legislative, executive sau judiciare care ne-au sprijinit, atat la fundamentarea pozitiei Guvernului Romaniei in fata Curtii Europene, precum si la implementarea hotararilor CEDO. Sprijinul lor a fost decisiv pentru a putea prezenta o imagine corecta a sistemului institutional din Romania. Atunci cand am reusit sa o facem cu succes, castigul de imagine, desi necuantificabil, a fost de nepretuit.

Nu in ultimul rand, doresc sa-mi exprim gratitudinea fata de toti cei care ne-au sprijinit pentru organizarea Conferintei privind restituirea proprietatilor si acordarea compensatiilor banesti din perspectiva jurisprudentei CEDO. Avand in vedere amploarea evenimentului, am convingerea ca urmare acestei conferinte, se va identifica solutia optima pentru rezolvarea definitiva a problemelor privind dreptul de proprietate in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Razvan-Horatiu Radu – eliberare din functia de Agent Guvernamental pentru CEDO si numire in functia de Agent Guvernamental pentru CJUE si TUE”

  1. adrian_t87 spune:

    Felicitari.
    Consider ca domnul Razvan Horatiu Radu se va descurca si in noua postura deoarece da dovada de o calitate prea putin pretuita in Romania, profesionalism.
    Exemplu in acest sens este ca parcurge drumul pana la Iasi doar pentru a sustine un curs in timp ce alte cadre didactice nu fac acest efort fiind la distante cu mult mai mici.
    Il asteptam la cursuri si ii uram mult succes in noua functie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate