Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
7 comentarii

Colaborare INM-INPPA: Proces simulat transmis live pe Juridice.ro. UPDATE VIDEO


2 martie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Urmare a ratificării, cu prilejul întrunirii Consiliului Uniunii Naţionale a Barourilor din România, a “Acordului-cadru  de colaborare” încheiat la data de 1 februarie 2011 între Institutul Naţional al Magistraturii (INM) şi Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (INPPA), avem plăcerea de a anunţa organizarea, în parteneriat, a  unei serii de procese experimentale prevăzute în programele de formare profesională ale celor două instituţii.

„Acordul–cadru de colaborare” reflectă preocuparea comună a profesiilor de magistrat şi avocat pentru formarea profesională iniţială şi continuă la standarde europene.

Primul proces simulat este programat a se desfăşura la data de 4 martie 2011, începând cu ora 12.00, la disciplina drept penal, sub coordonarea doamnei Cristina Rotaru, judecător în cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi formator al INM în domeniu şi a domnului avocat Petruţ Ciobanu, lector doctor în cadrul INPPA.

Programul cooperării între cele două instituţii de formare pentru luna martie 2011 va continua cu organizarea altor două procese experimentale în material dreptului civil şi a dreptului familiei, la datele de 11, respectiv 18 martie a.c.

Procesele experimentale se vor desfăşura, prin amabilitatea doamnei judecător Laura Andrei, vicepreşedinte al Tribunalului Bucureşti şi formator al INM, în incinta acestuia, fiind totodată înregistrate şi transmise în timp real pe site-ul Juridice.ro, partener al INM şi INPPA.

În organizarea proceselor experimentale sunt implicaţi atât formatori şi auditori de justiţie, viitori judecători şi procurori din cadrul INM, precum şi formatori şi avocaţi stagiari ai INPPA, înregistrările acestora constituind material didactic pentru cele două instituţii formatoare şi pentru facultăţile de drept interesate.

În ceea ce priveşte colaborarea viitoare, INM şi INPPA au identificat ca posibile teme de formare reglementări din materia dreptului proprietăţii intelectuale, a dreptului bancar şi fiscal, precum şi jurisprudenţa Curţii Europene de la Luxembourg şi a Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

UPDATE: Au participat urmatorii auditori de justitie si avocati stagiari:

Auditori de justitie:
– Mihai ARHIP, presedinte complet de judecata
– Victor Horia CONSTANTINESCU, procuror
– Diana Nicoleta GITAN, grefier
– Bogdan STEFANIU, parte vatamata
– Valentin MIHAI, parte vatamata
– Georgiana IVANESCU, martor
– Carla Alexandra ANGHELESCU, martor
– Corina TRIFIN, martor.

Avocatii stagiari:
– Lucian DRAGNEA, avocat
– Alexandru Aurelian CHIRITA, avocat
– Constantin EDUARD, avocat
– Patricia Ioana FAURE, avocat
– Daniel JITEA, avocat.

UPDATE VIDEO:

4 martie 2011

11 martie 2011

18 martie 2011

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii