« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
7 comentarii

Colaborare INM-INPPA: Proces simulat transmis live pe Juridice.ro. UPDATE VIDEO
02.03.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal, VIDEO | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust Drept Timisoara

Urmare a ratificării, cu prilejul întrunirii Consiliului Uniunii Naţionale a Barourilor din România, a “Acordului-cadru  de colaborare” încheiat la data de 1 februarie 2011 între Institutul Naţional al Magistraturii (INM) şi Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (INPPA), avem plăcerea de a anunţa organizarea, în parteneriat, a  unei serii de procese experimentale prevăzute în programele de formare profesională ale celor două instituţii.

„Acordul–cadru de colaborare” reflectă preocuparea comună a profesiilor de magistrat şi avocat pentru formarea profesională iniţială şi continuă la standarde europene.

Primul proces simulat este programat a se desfăşura la data de 4 martie 2011, începând cu ora 12.00, la disciplina drept penal, sub coordonarea doamnei Cristina Rotaru, judecător în cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi formator al INM în domeniu şi a domnului avocat Petruţ Ciobanu, lector doctor în cadrul INPPA.

Programul cooperării între cele două instituţii de formare pentru luna martie 2011 va continua cu organizarea altor două procese experimentale în material dreptului civil şi a dreptului familiei, la datele de 11, respectiv 18 martie a.c.

Procesele experimentale se vor desfăşura, prin amabilitatea doamnei judecător Laura Andrei, vicepreşedinte al Tribunalului Bucureşti şi formator al INM, în incinta acestuia, fiind totodată înregistrate şi transmise în timp real pe site-ul Juridice.ro, partener al INM şi INPPA.

În organizarea proceselor experimentale sunt implicaţi atât formatori şi auditori de justiţie, viitori judecători şi procurori din cadrul INM, precum şi formatori şi avocaţi stagiari ai INPPA, înregistrările acestora constituind material didactic pentru cele două instituţii formatoare şi pentru facultăţile de drept interesate.

În ceea ce priveşte colaborarea viitoare, INM şi INPPA au identificat ca posibile teme de formare reglementări din materia dreptului proprietăţii intelectuale, a dreptului bancar şi fiscal, precum şi jurisprudenţa Curţii Europene de la Luxembourg şi a Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

UPDATE: Au participat urmatorii auditori de justitie si avocati stagiari:

Auditori de justitie:
– Mihai ARHIP, presedinte complet de judecata
– Victor Horia CONSTANTINESCU, procuror
– Diana Nicoleta GITAN, grefier
– Bogdan STEFANIU, parte vatamata
– Valentin MIHAI, parte vatamata
– Georgiana IVANESCU, martor
– Carla Alexandra ANGHELESCU, martor
– Corina TRIFIN, martor.

Avocatii stagiari:
– Lucian DRAGNEA, avocat
– Alexandru Aurelian CHIRITA, avocat
– Constantin EDUARD, avocat
– Patricia Ioana FAURE, avocat
– Daniel JITEA, avocat.

UPDATE VIDEO:

4 martie 2011

11 martie 2011

18 martie 2011

 
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.