Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Bostina si Asociatii a asistat RADIOCOM pentru exonerarea de plata unor obligatii fiscale suplimentare in cuantum de aproape 8,5 milioane EUR
03.03.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Bostina si Asociatii a asistat RADIOCOM in demersul sau de contestare a unei decizii a organelor vamale privind regularizarea situatiei si de anulare a obligatiilor fiscale suplimentare in cuantum de 35.663.031 lei (la care s-ar fi adaugat obligatiile accesorii care ar fi fost calculate de la data finalizarii controlului pana in prezent), dupa un control ulterior realizat de Directia Regionala pentru Accize si Operatiuni Vamale Bucuresti – Serviciul antifrauda vamala, in anul 2007.

Din analiza declaratiilor vamale depuse de RADIOCOM, organele de control au concluzionat ca S.N.R. a solicitat si beneficiat ilegal de facilitati la plata taxelor vamale, a comisionului vamal si a taxei pe valoarea adaugata si au recalculat datoria vamala a titularului declaratiilor vamale, stabilind in sarcina S.N.R., prin decizia pentru regularizarea situatiei privind obligatiile suplimentare stabilite de controlul vamal, o datorie vamala suplimentara in cuantum de 35.663.031 lei.

Societatea a contestat actul de control la Directia Generala de Solutionare a Contestatiilor din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si, prin decizia de solutionare emisa la data de 04.02.2011, organul de solutionare a desfiintat decizia de regularizare.

Solutionarea acestei contestatii s-a intins pe o perioada de aproximativ 3 ani, avand in vedere ca au existat si implicatii pe latura penala.

”Aceasta a fost o speta complexa ce a reprezentat, pe langa o constructie a apararilor de fond si demersuri in vederea suspendarii executarii deciziei pentru regularizarea situatiei, demersuri solutionate favorabil de catre instantele competente”, spune Roxana Arghiroiu, Avocat Partener, cea care a coordonat echipa de avocati de la Bostina si Asociatii.

In noiembrie 2010, Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara a emis ordonanta de scoatere de sub urmarire penala, decizie care a ramas definitiva, procurorul de caz concluzionand ca, prin operatiunile de import efectuate, S.N.R. nu a adus niciun prejudiciu statului.

Despre Bostina si Asociatii: Casa de Avocatura Bostina si Asociatii este unul din liderii pietei de consultanta juridica din Romania, cu o cifra de afaceri in 2009 de 16,98 milioane EURO si peste 130 de avocati si consultanti. Cu birouri in Bucuresti, Chisinau, Viena, Fribourg si Nicosia, precum si in alte 18 mari orase din Romania, Casa de Avocatura Bostina si Asociatii a stabilit parteneriate cu Estudio Juridico Intercontinental SL din Madrid si Ascott Associes din Paris. Grupul de Consultanta Bostina ofera o gama completa de servicii juridice, precum si consultanta financiara strategica – prin Bostina & Associates Corporate Finance – si manageriala privind implementarea diverselor programe finantate de Uniunea Europeana, prin firma “Bostina & Associates Financial Consulting”.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti