Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Reff si Asociatii a asistat Bank of Cyprus in finantarea primei faze a centrului comercial Colosseum


3 martie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Reff si Asociatii SCA a fost consultantul juridic exclusiv al Bank of Cyprus in structurarea si acordarea primei finantari bancare de amploare din Romania in domeniul imobiliar in 2011, respectiv finantarea companiei Nova Imobiliare in vederea dezvoltarii primei faze a centrului comercial Colosseum din Bucuresti. Conform dezvoltatorului, prima etapa a parcului de retail va fi inaugurata in septembrie 2011.

Aceasta tranzactie completeaza portofoliul de mandate de finantare si restructurare de credite cu o valoare totala de  peste 600 milioane de Euro pe care echipa Reff si Asociatii le-a finalizat pe parcursul ultimului an, fie de partea bancilor, fie a societatilor imprumutate.

Avocatii Reff si Asociatii au asistat Bank of Cyprus pe parcursul procesului de due diligence, in pregatirea si negocierea documentatiei de finantare, cat si in revizuirea contractelor de constructie si a contractelor de inchiriere.

„Este imbucurator ca intr-o piata a finantarilor corporatiste dominata de restructurarile de credite, am putut contribui la structurarea unei tranzactii ce presupune injectarea de noi fonduri in dezvoltarea unui proiect ambitios, intr-una din foarte putinele finantari de proiecte imobiliare noi din ultimii 2 ani. Cum era de asteptat, tranzactia a fost una de complexitate ridicata, atat din punct de vedere comercial, cat si ca structurare juridica. Asteptarile si exigentele fiecareia dintre partile implicate intr-o astfel de tranzactie sunt diferite fata de ceea ce vedeam acum cativa ani, iar alinierea intereselor comerciale ale partilor implicate si in acelasi timp asigurarea soliditatii juridice a structurii a presupus implicarea unor echipe experimentate din partea tuturor partilor ”, declara Andrei Burz-Pinzaru, partener, coordonatorul practicii bancare a Reff si Asociatii.

„Experienta noastra  anterioara in tranzactii financiare de mare amploare (atat de partea finantatorului, cat si a imprumutatului), precum si profesionalismul si dedicatia membrilor echipei s-au dovedit esentiale in negocierea si implementarea cu succes a termenilor contractuali. In scopul gestionarii aspectelor specifice unei finantari imobiliare, am alcatuit o echipa cu competente mixte banking – real estate. Pe parcursul tranzactiei, am implicat un numar de sapte avocati, dintre care subliniez in particular rolul determinant pe care l-au avut Simina Mut – Managing Associate si Irina Albusel – Senior Associate, din cadrul echipei de Banking & Finance, respectiv Robert Ionita – Managing Associate din cadrul echipei de Real Estate”, a continuat Andrei Burz-Pinzaru.

„Provocarile intalnite pe parcursul unui proces de finantare a unui proiect de anvergura precum Colosseum sunt in mod natural numeroase si complexe. Conditiile de piata actuale adauga si mai multe obstacole in realizarea cu succes a unei astfel de tranzactii”, declara Spyros Spyropoulos, Structured Financing Coordinator, Bank of Cyprus.

Cella Lascu, Project Financing Relationship Manager in cadrul bancii, a continuat: „Datorita implicarii de care a dat dovada propria echipa si al sprijinului neintrerupt primit din partea echipei de consultanti externi, Bank of Cyprus Romania este onorata sa fie implicata intr-unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare aflate in derulare in Bucuresti”.

Panico Panayi, Managing Director al Nova Imobiliare, a spus: „Romania este al saptelea mare stat membru al Uniunii Europene, iar potentialul sau este imens. Avem mare incredere in viitorul acestei tari. Proiectul de dezvoltare Colosseum, datorita designului si calitatii sale, va avea fara indoiala succes pe aceasta piata. Colosseum nu este destinat doar zonei invecinate, ci intregului Bucuresti, precum si unei arii de 60 de kilometri in jurul Capitalei”.

Echipa Reff si Asociatii implicata in proiect:

Andrei Burz Pinzaru – Partner, Simina Mut – Managing Associate, Robert Ionita – Managing Associate, Lucian Tanase – Managing Associate, Irina Albusel  – Senior Associate, Ionita Valeriu  – Senior Associate, Diana Radoi – Associate.

Despre Reff si Asociatii

Reff si Asociatii este societatea de avocati afiliata Deloitte Romania, operand impreuna cu practica multidisciplinara a Deloitte Romania si cu reteaua internationala de avocati care colaboreaza cu Deloitte pe plan global. Avocatii din cadrul Reff si Asociatii au experienta in tranzactii complexe, adresand problematica juridica din perspectiva multidisciplinara si conform bunelor practici internationale. Apartenenta la echipa multidisciplinara Deloitte ne permite sa furnizam solutii complete la problemele clientilor. Avocatii nostri ofera servicii la cel mai inalt nivel, care se bazeaza atat pe experienta juridica, cat si pe utilizarea unor proceduri inovatoare. Abordarea globala si sistematica a aspectelor analizate permite clientilor nostri sa integreze aspectele juridice in deciziile lor strategice inca din fazele incipiente ale operatiunilor, anticipand si prevenind riscurile juridice si minimizand potentialele perturbari ale activitatilor desfasurate.

Despre Bank of Cyprus

Fondata in 1899, Bank of Cyprus Group este institutia financiara cea mai importanta din Cipru. Pe langa retail si commercial banking, activitatile grupului includ finantare, factoring, servicii bancare de investitii, brokeraj, managementul fondurilor, asigurari generale si de viata. In Romania, Bank of Cyprus detine 12 sucursale si 2 agentii in Bucuresti si in alte orase majore. Bank of Cyprus a participat in trecut in finantarea unor proiecte de anvergura si a unor companii de top.

###

Numele Deloitte se refera la organizatia Deloitte Touche Tohmatsu Limited, o companie cu raspundere limitata din Marea Britanie, la firmele membre ale acesteia, in cadrul careia fiecare firma membra este o persoana juridica independenta.

Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii profesionale – audit, taxe, consultanta, consultanta financiara – deservind numeroase industrii. Prin intermediul retelei sale globale de firme membre, care activeaza in 140 de tari, Deloitte pune la dispozitia clientilor sai resursele internationale precum si priceperea locala pentru a-i ajuta sa exceleze indiferent de locul in care acestia isi desfasoara activitatea. Obiectivul celor 170 000 de profesionisti din Deloitte este acela de a deveni un standard de excelenta.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică