Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Reglementari privind fuziunea fondurilor de pensii facultative


07.03.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 151 din data de 2 martie 2011 a fost publicata Hotararea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 1/2011 pentru aprobarea Normei nr. 1/2011 privind fuziunea fondurilor de pensii facultative.

Norma reglementeaza procedura de fuziune a fondurilor de pensii facultative, etapele si documentele necesare in vederea obtinerii autorizatiei de fuziune.

Fuziunea a doua sau a mai multor fonduri de pensii facultative se poate realiza la initiativa administratorilor acestora sau la initiativa a cel putin 100 de participanti ai unui fond de pensii facultative, exprimata in scris si transmisa administratorului.
Fuziunea fondurilor de pensii facultative se realizeaza numai cu acordul prealabil al majoritatii participantilor fondului de pensii care urmeaza a fi absorbit.

Procesul de autorizare de catre Comisie a operatiunii de fuziune a fondurilor de pensii facultative cuprinde doua etape:
– obtinerea deciziei de autorizare prealabila a fuziunii fondurilor de pensii facultative, emisa in baza cererii si a documentelor depuse de catre administratorii de fonduri de pensii facultative implicate in procesul de fuziune;
– obtinerea deciziei de autorizare definitiva a fuziunii fondurilor de pensii facultative, emisa in baza cererii si a documentelor depuse de administratorii de fonduri de pensii facultative implicate in procesul de fuziune, dupa finalizarea tuturor operatiunilor premergatoare fuziunii fondurilor de pensii facultative.
Obtinerea deciziei de autorizare prealabila a fuziunii fondurilor de pensii facultative nu garanteaza si obtinerea deciziei de autorizare definitiva a fuziunii.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti