Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Reglementari privind fuziunea fondurilor de pensii facultative


7 martie 2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 151 din data de 2 martie 2011 a fost publicata Hotararea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 1/2011 pentru aprobarea Normei nr. 1/2011 privind fuziunea fondurilor de pensii facultative.

Norma reglementeaza procedura de fuziune a fondurilor de pensii facultative, etapele si documentele necesare in vederea obtinerii autorizatiei de fuziune.

Fuziunea a doua sau a mai multor fonduri de pensii facultative se poate realiza la initiativa administratorilor acestora sau la initiativa a cel putin 100 de participanti ai unui fond de pensii facultative, exprimata in scris si transmisa administratorului.
Fuziunea fondurilor de pensii facultative se realizeaza numai cu acordul prealabil al majoritatii participantilor fondului de pensii care urmeaza a fi absorbit.

Procesul de autorizare de catre Comisie a operatiunii de fuziune a fondurilor de pensii facultative cuprinde doua etape:
– obtinerea deciziei de autorizare prealabila a fuziunii fondurilor de pensii facultative, emisa in baza cererii si a documentelor depuse de catre administratorii de fonduri de pensii facultative implicate in procesul de fuziune;
– obtinerea deciziei de autorizare definitiva a fuziunii fondurilor de pensii facultative, emisa in baza cererii si a documentelor depuse de administratorii de fonduri de pensii facultative implicate in procesul de fuziune, dupa finalizarea tuturor operatiunilor premergatoare fuziunii fondurilor de pensii facultative.
Obtinerea deciziei de autorizare prealabila a fuziunii fondurilor de pensii facultative nu garanteaza si obtinerea deciziei de autorizare definitiva a fuziunii.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii