Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Metodologia de selectare a proiectelor din cadrul Programului privind infiintarea de servicii sociale alternative de tip rezidential pentru persoanele cu handicap
07.03.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 150  din data de 2 martie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului muncii, familiei si protectiei sociale nr. 150/2011 pentru aprobarea Metodologiei de evaluare, de selectare si de finantare a proiectelor din cadrul Programului de interes national in domeniul protectiei si promovarii drepturilor persoanelor cu handicap „Dezvoltarea serviciilor sociale pentru persoane adulte cu handicap prin infiintarea de servicii sociale alternative de tip rezidential pentru persoanele adulte cu handicap”.

Programul de interes national in domeniul protectiei persoanelor cu handicap „Dezvoltarea serviciilor sociale pentru persoane adulte cu handicap prin infiintarea de servicii sociale alternative de tip rezidential pentru persoanele adulte cu handicap” a fost aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1073/2010 si este finantat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Programul finanteaza proiecte destinate infiintarii de servicii sociale specializate de tip rezidential pentru persoanele adulte cu handicap neinstitutionalizate, aflate in evidenta directiilor generale de asistenta sociala si protectia copilului ca solicitanti ai serviciilor sociale de tip rezidential, cum ar fi: centre de pregatire pentru o viata independenta, centre de recuperare si reabilitare, centre de integrare prin terapie ocupationala, locuinte protejate.

Pot primi fonduri necesare finantarii proiectelor din cadrul programului de interes national in domeniul protectiei persoanelor cu handicap serviciile publice de asistenta sociala din subordinea consiliilor judetene si a consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti, respectiv directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului judetene/locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti.

Proiectele pot fi realizate in nume propriu sau in parteneriat cu alti furnizori de servicii sociale publici sau privati, acreditati in conditiile legii.

Finantarea se face exclusiv pe baza selectiei publice de proiecte, organizata de catre autoritatea finantatoare.

Etapele procedurii de selectie sunt:
– publicarea anuntului de participare;
– publicarea pe site-ul propriu de catre autoritatea finantatoare a documentatiei pentru elaborarea si prezentarea propunerii de proiect a programului de interes national;
– depunerea propunerilor de proiecte la registratura autoritatii finantatoare;
– verificarea conformitatii administrative, a eligibilitatii si a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara;
– evaluarea propunerilor de proiecte din punctul de vedere al ofertei tehnice si financiare;
– efectuarea vizitelor de precontractare;
– comunicarea rezultatelor;
– incheierea contractelor de finantare nerambursabila;
– publicarea anuntului de atribuire a contractului sau contractelor de finantare nerambursabila.

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.