Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Sindicalism extrem
07.03.2011 | Alberto KURTYAN

JURIDICE - In Law We Trust

Unii indieni supăraţi au găsit soluţia pentru a trece de deprimarea cauzată de şomaj. Au reuşit să facă economie la pastilele contra anxietăţii printr-o răzbunare în stil antic. I-au dat foc şi l-au ars în flăcări pe patronul oţelăriei din Bolangir, India, care tocmai îi concediase. După ce au aflat că tocmai au fost concediaţi, vreo 12 proaspeţi şomeri au atacat automobilul hulpavului patron Radhey Shyam, joi, 4 martie 2011 în statul indian Orissa. În furia lor, au turnat benzină peste jeep-ul directorului şi l-au transformat într-un rug funerar, cu tot cu omul dinăuntru. Totuşi, alţi 2 pasageri din maşină au reuşit să fugă, dar patronul care le semnase concedierile nu a fost lăsat să părăsească gipanul. Patronul de 59 de ani a murit în urma prăjelii administrate, peste limita admisă de rezistenţa naturală a omului. Sindicaliştii indieni implicaţi s-au liniştit imediat din anxietatea provocată de concedierile colective şi au plecat la casele lor liniştiţi.

Incidentele de acest fel sunt obişnuite în India, unde lucrătorii nu înţeleg să lase nepedepsită concedierea sau disputele legate de salarizare. Multe dintre aceste conflicte de muncă se termină cu moarte, sindicatele fiind cunoscute pentru fermitatea lor.

Un alt caz de violenţă industrială a avut loc, de exemplu, în 2008, când zeci de angajaţi ai unei făbricuţe italiene, Graziano Transmissioni India, l-au bătut cu bâtele pe directorul local de resurse umane într-o mahala din New Delhi.

In ciuda faptului că indienii supăraţi l-au bătut şi omorât pe patron, aceştia au aflat cu suprindere că nu îşi vor obţine posturile înapoi.

Probabil că sindicaliştii socialişti indieni se gândesc acum la alte metode pentru negocierea contractelor colective de muncă, cum ar fi să dea foc întregului oraş sau să arunce bomba atomică în întreaga Indie.

Pentru protecţia personală, India se gândeşte să modifice legea autoapărării pentru a permite patronilor, ca pe lângă pistol şi gaze lacrimogene, să poarte veste cu explozibil.
Vesta cu explozibil s-a dovedit a fi în mijloc eficient de intimidare a agresorilor.

Iată că indienii sindicalişti socialişti nu sunt doar nişte slăbănogi care nu prea ştiu să repare computere, ci au în ei gena războinicilor şi revoluţionarilor. Este ultima modă în sindicalismul modern. Concediaţii îşi invită fostul patron la un ultim grătar în aer liber (sau barbecue, cum se zice acum). Însă, bineînţeles că uită să îl informeze pe patron că el va fi meniul principal pe grătar – patron flambat. Angajaţii concediaţi. Patronul incendiat. Acţiune sindicală serioasă cu chibrit şi lichide inflamabile.

Probabil că este şi filozofie aici. Incendiatorii sindicalişti s-au gândit că oricum patronul va arde în iad, astfel că poate ar fi mai bine să nu mai aştepte până atunci, ci să ardă direct, aici pe pământ. În India, datorită incendierii automobilului, firmele angajează acum doar persoane cu autovehicul propriu pentru reducerea pierderilor în caz de concedieri.

De asemenea, s-a observat o creştere a vânzărilor la stingătoarele de incendiu pentru limuzine.

După cercetări îndelungate, mai multe persoane au fost arestate, însă judecătorul se teme să intre în conflict cu ei ca să nu aibă aceeaşi soartă.

În apărarea lor, sindicaliştii au susţinut că au vrut doar să umple rezervorul de benzină deoarece patronul făcuse pana prostului.

Hmmm, dacă omorâm toţi patronii, atunci cine ne mai dă locuri de muncă?

De ce mai este nevoie de sindicate, când salariaţii pot să negocieze direct şi personal cu bâta, chibritul şi benzina?

Sau probabil că salariaţii s-au supărat pe faptul că doar patronul poartă numele de director “executiv” şi au vrut şi ei să fie salariaţi “executivi”. Iată că au reuşit. Au devenit sindicalişti executivi şi l-au executat pe patron.

Unul dintre sindicalişti a întrebat: „La puşcărie se dă şomaj?”

Alberto KURTYAN

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.