Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Mica Reforma – Constanta, 18-19 martie 2011
08.03.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor in conlucrare cu Baroul Constanta organizeaza conferinta nationala cu tema „Mica Reforma. Legea nr. 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor. Expuneri. Probleme practice generate de aplicarea noilor dispozitii legale”.

Partener: Societatea de Stiinte Juridice

Partener media: Juridice.ro

Conferinta va avea loc  in zilele de 18-19 martie 2011,  la Constanta,  si este destinata avocatilor dar si altor practicieni in domeniul juridic.

Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor  acrediteaza participarea la aceasta conferinta cu 15 ore de pregatire profesionala continua. Se vor elibera certificate de participare.

Programul conferintei

Ziua de 18 martie

Ora 13,00 – 13,30

Deschiderea conferintei. Alocutiuni  – av.  Ion Popescu, decanul Baroului Constanta; av. Gheorghe Florea, presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania.

Ora 13,30 – 16,30

Procedura civila. Modificari aduse Codului de procedura civila si legislatiei conexe (competenta materiala, stramutare, continutul cererii adresate instantei si continutul intampinarii, comunicarea actelor procedurale, rolul activ al judecatorului, termene scurte, expertiza judiciara, hotarari  nesupuse apelului, solutiile  in apel, hotarari nesupuse recursului, motivele de recurs, casarea cu trimitere,  recursul  in interesul legii,  incuviintarea executarii silite, contestatia la executare, procedura divortului, medierea in litigii comerciale).

Ora 16,30 – 17,00 – Pauza

Ora 17,00 – 19,00

Procedura civila. Probleme practice generate de aplicarea noilor dispozitii legale. Intrebari.

Dezbateri generate de problemele ridicate de participanti.

La dezbateri vor participa: av. dr. Traian Briciu, consilier de stat Claudiu Dinu, av. dr. Radu Popescu (lector INPPA).

Ziua de 19 martie

Ora 9,30 – 12,00

Drept penal si procedura penala (expunerea principalelor probleme ridicate de Legea nr.202/2010).

Ora 12,00 – 12,30 – Pauza

Ora 12,30 – 14,00

Drept penal  si procedura penala.  Intrebari. Dezbateri generate de problemele ridicate de participanti.

La dezbateri vor participa prof. univ. dr. Anastasiu Crisu (lector INPPA) si lect. univ. dr. Aurel Ciobanu (lector INPPA).

Concluzii.

Inscrierile pentru conferinta se vor face la secretariatul Baroului Constanta. Taxa de participare este de 100 lei. Pentru detalii suplimentare va rugam sa luati legatura cu secretariatul Baroului Constanta (tel. 0241/61.44.66).

Locul desfasurarii conferintei va fi anuntat cu cel putin 5 zile inainte prin grija INPPA si a Baroului Constanta.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti