Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Drepturile morale si drepturile patrimoniale ale autorului. Autor: Andreea Paula Seucan


9 martie 2011 | Dan MARCULESCU, Dan MARCULESCU
Secţiuni: Drept civil
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Prof. univ. dr. Marilena Uliescu despre Drepturile morale si drepturile patrimoniale ale autorului (autor: Andreea Paula Seucan): „Lucrarea reprezintă rodul unor cercetări serioase şi mature ale legislaţiei, doctrinei şi jurisprudenţei autohtone şi străine, de natură să ofere nu numai un tablou complet al situaţiei actuale a protecţiei drepturilor morale şi patrimoniale ale autorilor, ci şi o imagine clară a evoluţiei în viitorul apropiat a mijloacelor juridice menite să asigure realizarea acestui obiectiv.

O deplină cunoaştere a normelor, principiilor şi instituţiilor juridice şi în primul rând a celor puse la dispoziţia cercetătorului de dreptul civil îngăduie autoarei o anume graţie, am zice dezinvoltă, în analiza aspectelor tehnice, de multe ori aride, ale materiei.

Acestor calităţi li se adaugă acurateţea expunerii, preocuparea pentru limpezime şi exactitate, pentru proprietatea termenilor, pentru cea mai potrivită sistematizare a tratării, pentru probitatea citării altor lucrări şi pentru buna rânduială a aparatului critic ca şi, în general, pentru estetica prezentării materialului.

Nu în ultimul rând, vom remarca simplitatea şi modestia cu care autoarea înfăţişează rezultatele cercetărilor sale, rezultate obţinute, fără îndoială, în urma unui neobişnuit volum de muncă pentru documentare, sistematizare şi redactare.”

Dan MĂRCULESCU, Director Marketing  UNIVERSUL JURIDIC

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro