Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Drepturile de hrana ale persoanelor private de libertate
09.03.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Secţiuni: Drept penal, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 158 din data de 4 martie 2011 a fost publicata Legea nr. 11/2011 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrana, in timp de pace, ale personalului din sectorul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala.

Noua lege completeaza Ordonanta Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrana, in timp de pace, ale personalului din sectorul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala cu urmatoarele prevederi:

Persoanele private de libertate aflate in stare de retinere, arest sau detentie in institutiile din afara sistemului administratiei penitenciare pot fi hranite de catre unitatile din sistemul administratiei penitenciarelor.

Decontarea cheltuielilor pentru prepararea hranei se realizeaza potrivit conventiilor incheiate intre unitatile din sistemul administratiei penitenciare si institutiile care au in custodie persoanele private de libertate.

Valoarea financiara a normelor de hrana ale persoanelor private de libertate se stabileste si se actualizeaza de catre Ministerul Justitiei, la propunerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor, in functie de indicii preturilor de consum pentru actualizare la rata inflatiei a elementelor patrimoniale, capitolul «Marfuri alimentare», publicati de Institutul National de Statistica in Buletinul statistic de preturi.

Actualizarea valorii financiare a normelor de hrana ale persoanelor private de libertate se face periodic, pe baza indicilor preturilor de consum, daca rezulta diferente de peste 5% fata de luna in care s-a stabilit ultima valoare.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti