Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Trimiteri in judecata pentru contrabanda cu tigari


10 martie 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații, Sistemul judiciar

Miercuri, 9 martie 2011, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a facut publice mai multe cazuri de trimitere in judecata pentru contrabanda.

1. Potrivit unui comunicat al PICCJ, la data de 25 ianuarie 2011, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatei RUS MARIANA sub aspectul savarsirii infractiunilor de detinere in afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate, peste limita a 10.000 tigarete si detinerea bunurilor care trebuie plasate sub regim vamal, cunoscand ca acestea provin din contrabanda.

La 23 iulie 2010, in urma unui control de rutina al Politiei de Frontiera Cruceni (jud. Timis), in localitatea Otelec, inculpata se afla la volanul unui autoturism, in portbagajul caruia au fost gasite 76.000 tigarete in vederea comercializarii. Valoarea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al  statului este de 42.619 lei.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Timisoara.

2. La data de 13 ianuarie 2011, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria  Zalau  au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului GHURKA VIRGIL-CONSTANTIN sub aspectul savarsirii infractiunilor de detinere in afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate, peste limita a 10.000 tigarete si detinerea bunurilor care trebuie plasate sub regim vamal, cunoscand ca acestea provin din contrabanda.

Pe 28 august 2010, Ghurka Virgil-Constantin a fost depistat de organele de politie in timp ce transporta cu o masina de ocazie, 60 de cartuse de tigari continand 12.000 tigarete ce aveau aplicate timbre doar de autoritatile din Ucraina si Rusia, ce urmau a fi comercializate. Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este in cuantum de 5913 lei.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Judecatoriei Zalau.

3. Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului ANDREI VASILE sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si detinere in afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate, peste limita a 10.000 tigarete si detinerea bunurilor care trebuie plasate sub regim vamal, cunoscand ca acestea provin din contrabanda.

La data de 20 septembrie 2010, Andrei Vasile a fost depistat, pe raza localitatii Chitila, de catre organele de politie din cadrul IPJ Ilfov, in timp ce detinea in portbagajul autoturismului, pachete de tigari fara banderole de marcaj sau cu banderole de marcaj din Republica Moldova (20.400 tigarete), pe care urma sa le comercializeze prin ascunderea bunului sau a sursei taxabile. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este in suma de 5585 lei.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Bucuresti.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică