Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Mandatul european de arestare. Experti spanioli la Bucuresti


10 martie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In perioada 8-9 martie 2011, Ministerul Justitiei a organizat o reuniune de lucru cu experti spanioli, pe agenda intalnirii fiind cuprinse aspecte legate de aplicarea de catre cele doua state a Deciziei – Cadru a Consiliului din 13 iunie 2002 privind mandatul european de arestare si procedurile de predare intre Statele Membre, precum si a Conventiei europene privind transferul persoanelor condamnate, semnata la Strasbourg in 1983, potrivit unui comuniat al MJ.

Printre participantii romani s-au numarat reprezentanti ai Serviciului de cooperare judiciara internationala in materie penala din cadrul Directiei Drept international si cooperare judiciara – Ministerul Justitiei, ai Curtii de Apel  Bucuresti, ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti precum si reprezentantul national la Eurojust.

Din partea spaniola au participat judecatori si procurori de la Audiencia National (autoritatea spaniola desemnata pentru executarea mandatelor europene de arestare), un reprezentant al Ministerului Justitiei din Spania din cadrul Serviciului de transferare persoane condamnate, precum si membrul national al Spaniei la Eurojust si adjunctul acestuia.

Au fost clarificate o serie de aspecte privind legislatia ambelor state cu privire la mandatul european de arestare si transferarea persoanelor condamnate, urmand ca in perioada urmatoare sa fie elaborat un ghid de bune practici pentru uzul autoritatilor judiciare din ambele state

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii