Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Modificari in materie disciplinara

11.03.2011 | JURIDICE.ro, Cristi DANILET
Abonare newsletter

Pe 2 martie 2011 Senatul a adoptat Legea de aprobare a OUG nr. 59 din 2009 care aduce modificari importante la legislatia noastra, privind in special actiunea disciplinara cu privire la magistrati.

De acum, actiunea disciplinara nu mai este prescriptibila de la data aflarii faptei (ceea ce facea practic imprescriptibila raspunderea disciplinara), ci se reglementeaza ca de la data savarsirii ei nu pot trece mai mult de doi ani pentru exercitarea actiunii disciplinare (asa cum e normal si se intalneste un astfel de termen limita pana si in materia dreptului muncii). Rezolutia de clasare se comunica atat celui care a formulat plangerea, cat si magistratului in cauza si poate fi contestata dupa regulile contenciosului administrativ.

Se stabileste statutul inspectorilor judiciari, care au drepturile magistratilor (se lamureste ca cei detasati la IJ au toate drepturile acestora, adica inclusiv dr. la chirie si la diurna, ceea ce pana acum nu era si facea neatragatoare ocuparea acestori pozitii de catre magistratii din tara) si obligatiile magistratilor, inclusiv interdictiile si incompatibilitatile acestora.

Judecator Cristi DANILET
membru CSM

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week