Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Modificari in materie disciplinara
11.03.2011 | JURIDICE.ro, Cristi DANILET


Pe 2 martie 2011 Senatul a adoptat Legea de aprobare a OUG nr. 59 din 2009 care aduce modificari importante la legislatia noastra, privind in special actiunea disciplinara cu privire la magistrati.

De acum, actiunea disciplinara nu mai este prescriptibila de la data aflarii faptei (ceea ce facea practic imprescriptibila raspunderea disciplinara), ci se reglementeaza ca de la data savarsirii ei nu pot trece mai mult de doi ani pentru exercitarea actiunii disciplinare (asa cum e normal si se intalneste un astfel de termen limita pana si in materia dreptului muncii). Rezolutia de clasare se comunica atat celui care a formulat plangerea, cat si magistratului in cauza si poate fi contestata dupa regulile contenciosului administrativ.

Se stabileste statutul inspectorilor judiciari, care au drepturile magistratilor (se lamureste ca cei detasati la IJ au toate drepturile acestora, adica inclusiv dr. la chirie si la diurna, ceea ce pana acum nu era si facea neatragatoare ocuparea acestori pozitii de catre magistratii din tara) si obligatiile magistratilor, inclusiv interdictiile si incompatibilitatile acestora.

Judecator Cristi DANILET
membru CSM

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate