Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Fraude informatice si santaj. Grup infractional destructurat


15 martie 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Cyberlaw, Drept penal, Flux informații, Sistemul judiciar

Procurorii DIICOT au dispus retinerea pentru 24 de ore a inculpatilor Alexandrescu Alin-Alexandru (34 de ani), Alexandrescu Ecaterina-Luminita (30 de ani) si Necula Ciprian-Andrei (20 de ani), pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, acces fara drept la un sistem informatic, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic, perturbarea grava, fara drept, a functionarii unui sistem informatic, frauda informatica si santaj.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, din 14 martie 2011, inculpatii au urmarit obtinerea unei sume considerabile de bani, prin compromiterea sistemului informatic apartinand unei clinici medicale din Bucuresti, urmata de amenintarea cu publicarea datelor confidentiale ale pacientilor clinicii. Alexandrescu Alin-Alexandru, liderul gruparii, a accesat, fara drept, adresele de e-mail utilizate de catre persoane din conducerea clinicii, precum si sistemul informatic al clinicii si a copiat bazele de date ale aplicatiei informatice de gestionare a datelor de stare civila, tratamentelor medicale precum si altor date confidentiale ale pacientilor.

Prin intermediul postei electronice, Alexandrescu Alin-Alexandru i-a contactat pe reprezentantii clinicii si le-a pretins suma de 300.000 euro, sub amenintarea ca, in caz contrar, va publica pe internet datele confidentiale ale pacientilor, situatie de natura a perturba grav activitatea clinicii.

Inculpatii au fost depistati in flagrant delict, in noaptea de 12/13 martie 2011, in momentul in care primeau suma de bani pretinsa.

Procurorii DIICOT au solicitat instantei de judecata arestarea preventiva a celor trei inculpati pentru 29 de zile.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică