Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Avocatii DANILA PETRE & ASOCIATII castiga pentru CNVM

15.03.2011 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

DANILA PETRE & ASOCIATII a repurtat un succes notabil in litigiul solutionat de Curtea de Apel Oradea in cauza in care un numar de 108 investitori pe piata de capital solicitau obligarea CNVM la plata de despagubiri civile in cuantum de 7.592.041,74 lei.

Reclamantii au pretins ca masurile de suspendare a conturilor de actiuni pe care le detineau la SSIF MOBINVEST SA, masuri dispuse de catre CNVM, au fost de natura a-i prejudicia, impiedicandu-i sa tranzactioneze actiunile pe piata de capital.

Apelul formulat de CNVM impotriva sentintei prin care Tribunalul Bihor admisese cererea celor 108 reclamanti a fost castigat de DPA dupa dezbateri care au durat peste 1 an, Curtea de Apel Oradea decizand respingerea actiunii formulate impotriva regulatorului pietei de capital.

„Decizia Curtii de Apel Oradea este deosebit de importanta nu numai prin consecintele de ordin patrimonial pe care le produce – exonerand CNVM de plata despagubirilor in suma de 7.592.041,74 lei – ci si prin faptul ca solutioneaza o serie de probleme de principiu referitor la raspunderea materiala a institutiilor publice pentru masurile pe care le dispun in exercitarea atributiilor ce le sunt conferite prin lege”, declara avocat Luminita Danila, Partener Senior la DPA, coordonatorul echipei de avocati implicati in acest dosar. 

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Avocatii DANILA PETRE & ASOCIATII castiga pentru CNVM”

  1. abc.jud spune:

    sunt mai multe cauze similare pe rolul instantelor. ar fi util sa publicati hotararea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week