Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Concurs la Cluj pentru cei mai buni studenti la Drept din Europa
15.03.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Content, Drept comercial, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Cei mai buni studenţi în Drept şi personalităţi ale lumii juridice pe plan internaţional vin la Cluj, între 16 şi 20 martie, pentru competiţia internaţională de procese simulate pe teme de drept comercial „ELSA Moot Court Competition – EMC2”.

Studenţi la Drept din 8 ţări europene vor dezbate la Cluj teme de drept comercial, având ocazia să intre în rolurile pe care le vor urma în viitoarea lor carieră juridică. Tinerii vor participa la procese simulate pe teme de drept comercial internaţional, alese cu sprijinul World Trade Organisation (WTO – Organizaţia Mondială a Comerţului). Performanţele lor vor fi jurizate de colaboratori ai WTO, profesori cu renume şi practicieni în domeniu.

Obiectivul urmărit este de a face înțelese mecanismele unui proces și de a promova valorile și responsabilitățile sociale printre studenții Facultăţilor de Drept şi printre tinerii juriști.

Concursul este organizat de Asociaţia Europeană a Studenţilor în Drept (ELSA). La Cluj are loc runda regională a acestei competiţii, la care participă studenţi din Franţa, Spania, Ucraina, Lituania, Marea Britanie, Elvetia, Olanda şi Danemarca în timp ce studenţii din Cluj participă la rundele regionale organizate în străinătate, pentru un maximum de obiectivitate. Câştigătorii acestora  vor merge apoi mai departe în finala europeană, care va avea loc la Geneva, între 23-29 mai 2011.

„ELSA Cluj-Napoca a mai organizat runda regională a acestei competiţii în 2007 şi 2008, dar am decis să candidăm din nou pentru că asemenea evenimente sunt modul ideal de a face cunoscută şcoala de Drept de la Cluj în comunitatea internaţională. Faptul că Clujul a fost din nou ales arată încrederea comunităţii academice în oraşul nostru ca centru universitar şi reprezintă o recunoaştere pentru Facultatea de Drept şi performanţele studenţilor de aici”, a declarat Bogdan Buta, responsabil PR al ELSA Cluj-Napoca.

Competiţia are loc la HOTEL BELVEDERE din Cluj-Napoca, în perioada 16 – 20 martie 2011.

Mulţumim celor care ne ajută în organizarea evenimentului:

  • Sponsori: RMGC, PR&More, UBB, Facultatea de Drept, Kinstellar, „Budusan, Berindean si Asociatii”, PHP Rent-a-car, Baroul Cluj, BEJ Stonean Marius, SCA Stegaroiu si Asociatii, Avocat Petrea Angelica, Terra&Fan Taxi, Club Diesel
  • Parteneri media: Juridice.ro şi Avocatnet.ro
  • Parteneri locali: Rilandi Soft si Funky Bar

Pentru mai multe informaţii, persoana de contact este:

Bogdan BUTA
responsabil PR
bogdanbuta@ymail.com

* * *

Despre ELSA

ELSA (The European Law Students` Association) a fost înfiinţată în 1981 de studenţi la drept din Austria, Germania, Polonia şi Ungaria, fiind cea mai mare organizaţie internaţională a studenţilor la drept şi a tinerilor jurişti.

În prezent, ELSA exista în 40 de ţări europene, în cadrul a peste 200 de universităţi, reunind peste 30.000 de membri.

ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la Drept care activează la nivel naţional, reunind aproximativ 700 de membri activi din Bucureşti, Cluj-Napoca, Galaţi, Craiova, Iaşi, Oradea, Sibiu, Timişoara. ELSA România a luat fiinţă în 1990, în 1993 devenind membru cu drepturi depline al ELSA Internaţional.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti