Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 1 comentariu

Scolarizarea politistilor locali pentru amenzi rutiere
16.03.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Secţiuni: C. administrativ, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 179 din data de 14 martie 2011 a fost publicat Ordinul ministrului administratiei si internelor nr. 54/2011 privind formarea initiala, in anul 2011, in institutiile de invatamant ale Ministerului Administratiei si Internelor a politistilor locali cu atributii in domeniul ordinii si linistii publice si in domeniul circulatiei rutiere.

Actul normativ a fost emis in temeiul dispozitiilor Legii politiei locale nr. 155/2010 care stabilesc ca, dupa numirea in functie, politistii locali care au atributii in domeniul ordinii si linistii publice, precum si cei cu atributii in domeniul circulatiei rutiere, proveniti din structurile politiei comunitare sunt obligati ca, in termen de 5 ani, sa urmeze un program de formare initiala organizat intr-o institutie de invatamant din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

Astfel, prin actul normativ se aproba alocarea in anul 2011 a unui numar de 1.620 locuri in institutiile de invatamant din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, in vederea formarii initiale a politistilor locali cu atributii in domeniul ordinii si linistii publice si in domeniul circulatiei rutiere.

Institutiile de invatamant, repartizarea numarului de locuri, perioadele in care se realizeaza programele de formare initiala si cuantumul cheltuielilor de scolarizare/cursant sunt prevazute in anexa la actul normativ.

Actul normativ cuprinde mentiuni referitoare la depunerea dosarelor pentru inscriere, documentele care trebuie prezentate institutiei de invatamant, grupele de studiu, conditiile reexaminarii in cazul nepromovarii examenului de absolvire etc.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti