Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Flux informații
3 comentarii

NNDKP castiga la Inalta Curte recursul formulat de Romsilva impotriva Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina

18 martie 2011 | JURIDICE.ro

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a anuntat astazi, 17 martie 2011, ca a castigat recursul formulat de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva impotriva Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a casat, marti, decizia Curtii de Apel Timisoara, privind retrocedarea a 166.813,5 hectare de padure in favoarea Fondului Bisericesc.

Procesul  a inceput in 2007, cand Tribunalul Suceava a admis solicitarea Fondului Bisericesc Ortodox, obligand astfel Directia Silvica Suceava/Statul Roman sa cedeze Fondului aceasta suprafata. Ulterior, ICCJ a decis mutarea dosarului la Curtea de Apel Timisoara, care a stabilit, in decembrie 2009, mentinerea acestei decizii.

In februarie 2010 Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a formulat recursul in care a fost reprezentata de casa de avocatura NNDKP. Recursul a fost admis marti de ICCJ, care a retrimis dosarul spre rejudecare la Curtea de Apel Cluj.

Solutia este rezultatul muncii intense a unei echipe coordonate de doamna avocat Ana Diculescu-Sova si subsemnata. Ne bucura decizia obiectiva a judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care au avut de gestionat un dosar complex cu probleme de drept ‘delicate’ si un parcurs procedural sinuous”, afirma Sorina Cretu, Partener in departamentul de litigii al NNDKP.

Departamentul de litigii al NNDKP este format din 28 de avocati, coordonati de Partenerul Senior Ana Diculescu-Sova si Partenerii Simona Neagu, Sorina Cretu, Emil Bivolaru, Madalin Niculeasa si Radu Damaschin. In 2010 aceasta practica a gestionat peste 1.100 de dosare si a avut o pondere de cca. 40% in veniturile firmei pe anul trecut.

***

Despre NNDKP:

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen este promotor al avocaturii de afaceri in Romania si in prezent are o echipa formata din 145 de avocati si consultanti si 75 de angajati, birouri operationale la Bucuresti, Timisoara, Brasov, Craiova si Cluj si ofera servicii de avocatura complete companiilor care isi desfasoara activitatea in Romania.

In 2011 firma a fost situata pe prima pozitie in toate ariile de practica cercetate in Romania de ghidul juridic international IFLR 1000, iar in 2010 a fost cea mai bine clasata firma de avocatura din Romania de publicatiile internationale de profil Chambers & Partners (editiile globala si europeana) si The European Legal 500.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică