« Newsletter
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro
3 comentarii

NNDKP castiga la Inalta Curte recursul formulat de Romsilva impotriva Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina
18.03.2011 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a anuntat astazi, 17 martie 2011, ca a castigat recursul formulat de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva impotriva Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a casat, marti, decizia Curtii de Apel Timisoara, privind retrocedarea a 166.813,5 hectare de padure in favoarea Fondului Bisericesc.

Procesul  a inceput in 2007, cand Tribunalul Suceava a admis solicitarea Fondului Bisericesc Ortodox, obligand astfel Directia Silvica Suceava/Statul Roman sa cedeze Fondului aceasta suprafata. Ulterior, ICCJ a decis mutarea dosarului la Curtea de Apel Timisoara, care a stabilit, in decembrie 2009, mentinerea acestei decizii.

In februarie 2010 Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a formulat recursul in care a fost reprezentata de casa de avocatura NNDKP. Recursul a fost admis marti de ICCJ, care a retrimis dosarul spre rejudecare la Curtea de Apel Cluj.

Solutia este rezultatul muncii intense a unei echipe coordonate de doamna avocat Ana Diculescu-Sova si subsemnata. Ne bucura decizia obiectiva a judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care au avut de gestionat un dosar complex cu probleme de drept ‘delicate’ si un parcurs procedural sinuous”, afirma Sorina Cretu, Partener in departamentul de litigii al NNDKP.

Departamentul de litigii al NNDKP este format din 28 de avocati, coordonati de Partenerul Senior Ana Diculescu-Sova si Partenerii Simona Neagu, Sorina Cretu, Emil Bivolaru, Madalin Niculeasa si Radu Damaschin. In 2010 aceasta practica a gestionat peste 1.100 de dosare si a avut o pondere de cca. 40% in veniturile firmei pe anul trecut.

***

Despre NNDKP:

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen este promotor al avocaturii de afaceri in Romania si in prezent are o echipa formata din 145 de avocati si consultanti si 75 de angajati, birouri operationale la Bucuresti, Timisoara, Brasov, Craiova si Cluj si ofera servicii de avocatura complete companiilor care isi desfasoara activitatea in Romania.

In 2011 firma a fost situata pe prima pozitie in toate ariile de practica cercetate in Romania de ghidul juridic international IFLR 1000, iar in 2010 a fost cea mai bine clasata firma de avocatura din Romania de publicatiile internationale de profil Chambers & Partners (editiile globala si europeana) si The European Legal 500.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Secţiuni: _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Au fost scrise până acum 3 de comentarii cu privire la articolul “NNDKP castiga la Inalta Curte recursul formulat de Romsilva impotriva Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina”

 1. Elena ALEXANDRU spune:

  Ce frumoasa e Sorina! Daca Sorina a castigat la ICCJ, cine a pierdut?

 2. cosmin76preda spune:

  O observatie ar trebui facuta:
  Din minuta deciziei pronuntate de instanta suprema la data de 15.03.2011 in dosarul nr. 1162/1/2010, reiese ca au fost admise toate recursurile, inclusiv cel formulat de reclamanta Fondul Nisericesc Ortodox.
  Citez minuta, aflata pe site-ul http://www.scj.ro, spre o corecta informare:
  „Decizia nr. 2368. Admite recursurile declarate de reclamantul Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei – Arhiepiscopia Sucevei şi Bucovinei, pârâţii Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice, Regia Naţională a Pădurilor „Romsilva”-Direcţia Silvică Suceava şi intervenienţii Fundaţia Pro Fondbis -1946 Semper, Prefectul judeţului Suceava împotriva încheierii de dezbateri din 07 decembrie 2009 a Curţii de Apel Timişoara şi deciziei nr. 311 din 14 decembrie 2009 a aceleiaşi instanţe, pe care le casează şi trimite cauza spre rejudecarea apelurilor , Curţii de Apel Cluj. Respinge recursul declarat de Prefectul judeţului Suceava împotriva încheierii din 07 decembrie 2009, pronunţată de aceeaşi instanţă, privitoare la cererea de recuzare. Irevocabilă.”

  Nu se poate, de asemenea, considera ca s-a castigat procesul de catre Casa de avocatura mentionata, atata vreme cat s-a casat cu trimitere spre rejudecare in apel, ceea ce inseamna evident ca procesul continua…

 3. observer spune:

  Cam mare lauda pentru o casare cu trimitere. Aia de la Cluj pot mentine solutia celor de la Suceava si apoi ICCJ pe cea la la CLUJ. Tam tam pt nimic.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD