Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiTop LegalAvocaţiConsilieri juridiciExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
Banner BA-01
Banner BA-02
Flux informații

Seminar pentru studenti ref. participarea la sistemul de pensii private

17 martie 2011 | JURIDICE.ro, Mihai BOBOCEA

Miercuri, 16 martie 2011, peste 80 de studenti au participat la cel de-al 4-lea seminar din seria intalnirilor organizate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) in cadrul campaniei de informare publica: Invata sa alegi! Pensia privata, o decizie „tanara”.

Evenimentul organizat de CSSPP in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti a vizat informarea si educarea studentilor asupra importantei economisirii si participarii la sistemul de pensii private.

Reprezentanti de top din domeniul pensiilor private, specialisti in investitii, protectie sociala si resurse umane au prezentat studentilor sistemul de pensii private cu accent asupra avantajelor si sigurantei oferite de acesta, insistand asupra necesitatii economisirii si construirii unui plan financiar personal. Evenimentul moderat de catre Dan ZAVOIANU, sef serviciu Directia de Comunicare si Relatii Publice a CSSPP i-a avut ca invitati pe domnii Mircea OANCEA, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, prof. univ. dr. Marian PREDA, presedintele Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice, Ioan VREME, presedintele Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private, Adrian CODIRLASU, membru CFA Romania si doamna Dana BURCA, consultant HR.

Domnul Mircea OANCEA, presedintele CSSPP, a deschis evenimentul cu o prezentare a avantajelor sistemului de pensii private punand accent pe necesitatea economisirii din timp si pe importanta educatiei financiare in acest domeniu. „Ponderea celor care aleg in cunostinta de cauza si opteaza pentru un fond de pensii in sistemul Pilonului II este de 20%, in timp ce 80% sunt repartizati aleatoriu. Inainte de demararea campaniei de informare si educatie financiara, proportia era mai mare, undeva la 85-90%. Vrem sa imbunatatim procesul de aderare continua in sistemul pensiilor administrate privat. Persoanele care au intrat recent in sistem sunt tineri sub 35 de ani si vrem sa aleaga in cunostinta de cauza”, a declarat presedintele CSSPP, Mircea OANCEA.

Domnul Marian PREDA, presedintele Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice, a explicat studentilor prezenti la eveniment ca, din punct de vedere financiar, cele mai importante riscuri sunt pierderea capacitatii de munca prin invaliditate, somajul si inadecvarea resurselor materiale la pensionare, intr-un moment in care capacitatea de munca este redusa. „Obisnuinta de a trai de pe o zi pe alta, fara a planifica pe termen lung, este o realitate culturala a poporului roman. Informatiile de care dispunem ne arata insa ca acest lucru trebuie sa se schimbe, chiar foarte repede, pentru ca in deceniile viitoare nu va mai fi posibil sa traim asa, decat daca ne asumam riscul unui trai la limita saraciei”, a afirmat domnul Marian PREDA.

Operatorii din piata de pensii private au fost reprezentati la intalnire de Ioan VREME, GENERALI SAFPP. Acesta a explicat motivele pentru care trebuie sa acordam o atentie permanenta economiilor in cadrul sistemului de pensii private obligatorii, respectiv Pilonul II, odata cu intrarea pe piata muncii. De asemenea, Adrian CODIRLASU, membru in board-ul CFA Romania, a vorbit despre avantajele investirii profesioniste a banilor in contextul imbatranirii populatiei, dar si despre modalitatile in care participantii pot alege un fond de pensii.

In plus fata de informatiile utile desprinse din prezentarile vorbitorilor cu privire la necesitatea economisirii, participantii la seminar au avut ocazia sa afle mai multe detalii despre posibilitatile de formare si training in domeniul pensiilor private si despre oportunitatile de dezvoltare a carierei, prezentate de Dana BURCA, consultant HR.

Pentru data de 14 aprilie 2011, in cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti (UTCB), este programata a 5-a intalnire a CSSPP si a invitatilor sai cu studentii bucuresteni, dupa cele organizate la Academia de Studii Economice, Politehnica, Universitatea Hyperion si Universitatea din Bucuresti.

Pana in prezent, aproape 500 de studenti din cele 4 institutii de invatamant superior au participat deja la evenimentele din seria campaniei de informare publica: Invata sa alegi! Pensia privata, o decizie „tanara”.

Mihai BOBOCEA

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership