Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Finantare europeana obtinuta de MJ pentru implementarea proiectelor ref. medierea si formarea magistratilor in drept european
22.03.2011 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Justitiei a dat publicitatii luni, 21 martie 2011, ca a obtinut finantare europeana pentru implementarea a doua proiecte avand drept obiectiv promovarea medierii in cauzele cu elemente de extraneitate si formarea profesionala a magistratilor in materia dreptului european, potrivit unui comunicat al MJ.

In urma unei cereri de oferte lansate in cursul anului 2010, proiectele, finantate prin Programul „Justitie Civila”, au fost selectate de Comisia Europeana urmand sa fie implementate de Ministerul Justitiei in calitate de coordonator, in parteneriat cu institutii si organizatii din alte State Membre.

Cele doua proiecte sunt:

Imbunatatirea cunostintelor membrilor Retelelor Nationale Judiciare in materie civila si comerciala din statele membre ale Uniunii Europene in domeniul noilor regulamente UE va fi implementat in parteneriat cu Fundatia Germana pentru Cooperare Juridica Internationala (IRZ) si consta in organizarea a 4 sesiuni de formare profesionala pentru practicieni cu privire la noile regulamente UE, precum si elaborarea unui ghid care va cuprinde informatii utile privind recuperarea creantelor, legea aplicabila obligatiilor contractuale si necontractuale, jurisdictie, litigii transfrontaliere, recunoasterea si executarea hotararilor judecatoresti in materie civila si comerciala etc. Proiectul are o durata de implementare de 14 luni si beneficiaza de un buget de 206.484 Euro, din care 80% reprezinta finantare europeana nerambursabila.

“Promovarea medierii in cauzele transfrontaliere in materie civila”, va fi implementat in parteneriat cu Consiliul de Mediere – Romania, Asociatia Europeana a judecatorilor care sprijina medierea – GEMME, Ministerul Justitiei din Olanda, Ministerul Justitiei din Bulgaria, Ministerul Justitiei din Republica Moldova, Organizatia nonguvernamentala MIKK, Germania.

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.