Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Dreptul sanatatii, Flux informații

A fost aprobata Strategia nationala de rationalizare a spitalelor

24 martie 2011 | JURIDICE.ro

Ministrul Sanatatii, Atilla Cseke, a anuntat la finalul sedintei de guvern de miercuri, 23 martie 2011, ca a fost aprobata, printr-o hotarare de guvern, Strategia nationala de rationalizare a spitalelor si a sistemului de sanatate pe perioada 2011-2012, potrivit unui comunicat al Guvernului.

De asemenea, Executivul a mai adoptat un act normativ din domeniul sanatatii, fiind vorba de Contractul-cadru pentru 2011- 2012 privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate, care va intra in vigoare de la 1 iunie 2011.

Atilla Cseke: „Strategia prevede, in principal, masuri pentru reorganizarea sistemului spitalicesc, finantare mai sustenabila, remodelarea cererii de servicii medicale, eficientizarea sistemului de asigurari sociale de sanatate si o strategie coordonata pe resurse umane. Fiecare unitate sanitara va trebui sa faca o auto-evaluare care sa fie verificata de catre Directia de sanatate publica si trimisa Ministerului Sanatatii, care, in urma verificarii, va da un ordin de clasificare sau va cere date suplimentare.

Astazi, in Romania, nu exista niciun spital care sa se incadreze la clasa I de competenta foarte inalta. Sunt 18 specialitati care ar trebui sa se regaseasca intr-un spital de clasa I.

Va dau un singur exemplu: astazi sunt 11.000 de medici de familie in sistemul sanitar romanesc si in pregatire, in perioada de rezidentiat, mai avem 4.800. Este exclus ca acesti 4.800 sa poata intra in sistemul retelei asistentei medicale primare, pentru ca nu a existat o strategie, un plan de resurse umane, referitor la ce domenii dorim sa dezvoltam.

In completarea acestui pachet minim de servicii medicale, asiguratii vor putea accesa asigurarile private de sanatate si ne propunem sa creasca numarul de asigurari private in sistem.

Spitalul care nu face cerere de acreditare va pierde dreptul de a i se aloca fonduri publice.Procedura de clasificare are un termen clar si ferm prevazut. Mesajul catre managerii de spitale si catre autoritatile locale este sa ia in serios acel termen. Mai sunt 3 luni de zile si ii rog sa depuna aceea documentatie pentru acreditare.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică