« Newsletter
Flux noutăţi
SelectedVideoArticole autoriJurisprudenţăNoutăţi legislativeAnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

ICCJ. Informatii privind intalnirea cu reprezentanti ai UNBR si ai Baroului Bucuresti
24.03.2011 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat Inalta Curte de Casatie si Justitie: „In continuarea demersului organizarii unor intalniri interinstitutionale la nivelul sistemului judiciar, initiat de presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecator dr. Livia Doina Stanciu, marti, 15 martie 2011, a avut loc la sediul instantei supreme o intalnire de lucru a conducerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu reprezentantii Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si ai Baroului Bucuresti, in vederea eficientizarii conlucrarii dintre instanta Inaltei Curti si avocati, participanti activi la derularea procedurilor judiciare.

La intalnire au participat: presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, jud. dr. Doina Livia Stanciu, vicepresedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, jud. dr. Rodica Aida Popa, presedintele Sectiei penale, jud. Anton Pandrea, presedintele Sectiei civile si de proprietate intelectuala, jud. Lavinia Curelea, presedintele Sectiei de contencios administrativ si fiscal, jud. Gabriela Victoria Birsan, presedintele Sectiei comerciale, jud. dr. Adrian Bordea, precum si reprezentantii Uniunii Nationale a Barourilor din Romania: presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, avocat Gheorghe Florea, vicepresedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, avocat Mircea Petre Stanculescu, vicepresedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, avocat Ionel Hasotti, decanul Baroului Bucuresti, avocat Ilie Iordachescu, prodecanul Baroului Bucuresti, avocat Alexandru Herbay si avocat Ion Lazar, consilier in cadrul Baroului Bucuresti.

Problemele puse in discutie au vizat:

– asigurarea asistentei juridice din oficiu in cauzele penale in conditii de calitate, precum si stabilirea unor onorarii corespunzatoare pentru aceste prestatii, care sa stimuleze prezentarea avocatilor din oficiu la solicitarile instantei;

– facilitarea accesului la jurisprudenta actualizata a instantei supreme;

– asigurarea unui spatiu corespunzator pentru avocati in incinta instantei supreme;

– asigurarea functionarii la parametrii corespunzatori a sistemului informatic ECRIS 4 pentru ca avocatii alesi sa poata consulta documentele din dosar, in format electronic, pe baza atribuirii unui user si a unei parole pe durata judecarii cauzei;

– posibilitatea organizarii unor intalniri comune magistrati – avocati, avand ca scop formarea profesionala din perspectiva intrarii in vigoare a noilor coduri;

– luarea unor masuri administrative de natura sa asigure fluidizarea solutionarii cauzelor, precum si adoptarea unui comportament adecvat atat de catre magistrati cat si de avocati, de natura sa intareasca increderea publica in integritatea si impartialitatea autoritatii judecatoresti.

Biroul de Informare si Relatii Publice”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.