Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Acordul de liber schimb incheiat intre UE si Coreea de Sud. Schimbari fundamentale cu privire la dovezile de origine


28 martie 2011 | JURIDICE.ro, DELOITTE TAX
Secţiuni: Content, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Comisia Europeana a anuntat recent faptul ca Acordul de Liber Schimb din 2009 incheiat intre Uniunea Europeana si Coreea de Sud va intra in vigoare cu titlu provizoriu la 1 iulie 2011. Acest acord este unul dintre cele mai cuprinzatoare acorduri de liber schimb negociate vreodata de UE si va elimina toate taxele vamale si barierele netarifare, cum ar fi restrictiile la import, pe parcursul unei perioade de tranzitie, si va liberaliza comertul cu servicii.

Este de asteptat ca acordul de liber schimb incheiat cu Coreea de Sud sa fie primul acord incheiat de UE, care va include dispozitii cu privire la locul de origine, potrivit carora documentele de origine nu vor mai fi emise de catre autoritati, ci de catre exportatorii insisi.

Pe de alta parte, exportatorii vor avea nevoie sa obtina statutul de “exportator autorizat” si vor trebui sa se asigure ca vor oferi garantiile necesare pentru a respecta prevederile acordului privind originea.

Importatorii, la randul lor, au datoria de a se asigura ca au fost indeplinite toate conditiile necesare pentru emiterea dovezii de origine de catre exportator.

Aceasta noua abordare a principiilor care stau la baza dovezilor de origine va schimba in mod fundamental relatiile comerciale pe care companiile din UE le au cu Coreea de Sud.

Nu va mai fi responsabilitatea  principala a autoritatilor vamale sa sa verifice originea bunurilor importate ci a importatorilor si exportatorilor.

Deloitte va poate asista in ceea ce priveste verificarea documentelor si informatiilor care au stat la baza emiterii dovezilor de origine pentru a stabili daca acestea au fost emise in conformitate cu regulile prevazute de acordul de liber schimb.

Pentru Juridice.ro, DELOITTE TAX

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro