Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Suport norvegian in crearea de comunitati terapeutice in penitenciarele romanesti
28.03.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

In perioada 20-24 martie 2011, la penitenciarele  Jilava si Rahova s-au desfasurat sesiuni in vederea elaborarii  „Metodologiei de lucru pentru comunitatile terapeutice din penitenciarele Jilava, Rahova si Targsor”, astfel incat peste doua luni,  acestea sa devina functionale, potrivit unui comunicat al Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Sesiunile fac parte din proiectul RO0034 – „Crearea a trei comunitati terapeutice in penitenciarele Jilava, Rahova si Targsor”, finantat prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European. Au participat expertii desemnati din partea  institutiilor partenere din Norvegia: Department of Public Health, Corectional Services Department si Phoenix Haga precum si reprezentanti ai institutiilor partenere din Romania: Administratia Nationala a Penitenciarelor, Inspectoratul General al Politiei Romane, Agentia Nationala Antidrog, Directia de Probatiune.

In cadrul sesiunilor s-au dezbatut aspecte esentiale in finalizarea metodologiei ca instrument de practica pentru specialistii care vor desfasura activitati in cele trei comunitati terapeutice. Actiunile specifice demersului recuperativ intr-o astfel de comunitate includ consiliere individuala si de grup, ateliere educative specializate, autogospodarire, activitati recreationale in spatii special amenajate, dar si in aer liber.

Cu ocazia vizitei, reprezentantii Regatului Norvegian si echipa manageriala a Administratiei Nationale a Penitenciarelor au convenit la derularea altor doua proiecte, initiate in toamna anului trecut.

Unul dintre proiecte are ca obiectiv infiintarea unui penitenciar ecologic, cu regim deschis, in cadrul Sectiei Exterioare Chilia, in care urmeaza a fi amenajate spatiile de cazare si atelierele in care persoanele private de libertate selectionate se vor califica in meserii ecologice (legumicultori, construirea de case ecologice traditionale, crescatori de animale, impletitori de papura).

Cel de-al doilea proiect are ca obiectiv infiintarea unui institut national de formare profesionala a personalului de penitenciare.

Ambele proiecte vor utiliza ca surse de finantare, granturile norvegiene prevazute de Spatiul Economic European.

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti