Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare
 1 comentariu

Despre fumat si zestre


31 martie 2011 | JURIDICE.ro, Andrei SAVESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Opinii

Tehnologia este destul de avansata. Tastatura scrie fara sa se uite la mine. De o buna bucata de vreme si eu scriu fara sa ma uit la tastatura.

Pe vremuri scriam si fumam pe scaunul de lucru. Dar nu numai, ci mai mult decat atat: acum cativa ani fumam in masina, in Bucuresti, pe bulevardul Libertatii, in trafic, undeva in dreptul fantanilor, incercand sa ajung spre tribunal, in jurul pranzului. Fumam si stateam. In masina, in trafic, stateam. De fapt nu eram chiar asa de pasiv: poluam, cu masina si cu tigara. In aceeasi situatie cu mine erau zeci si zeci de oameni aflati cu treaba in oras. Am facut aproape o ora pana la tribunal. In acest rastimp asadar orasul s-a dispensat de noi toti. Totul merge bine si in lipsa noastra, blocati in masini. Mi s-a parut ca suntem cam multi. Fumatul ne mai imputineaza.

Si altele ne imputineaza. Tehnologia e destul de avansata. Cred ca deja multe lucruri se pot face fara sa ne priveasca, foarte multe chiar. Ca sa nu fim in plus trebuie sa fim utili celor din jur, dand din creier ca si cum am da din brate, cu incordare. Incordarea mentine mintea tare. Mintea si computerul sunt zestrea noastra, cand ne casatorim cu viitorul civilizat. Zestrea era la romani plata in avans pentru servitori, pentru ca doamna sa nu faca muncile casnice. Sa speram ca viitorul ne vrea in casa lui.

Andrei SAVESCU

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică