Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
 1 comentariu

CE propune renuntarea la masini pe benzina si motorina pana in 2050
29.03.2011 | Alexandra POPESCU

Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeana a anuntat adoptarea unei ample strategii denumita „Transporturi 2050”. Aceasta vizeaza realizarea unui sistem competitiv de transporturi care sa creasca nivelul de mobilitate, stimularea cresterii economice si crearea de locuri de munca. Potrivit comunicatului, propunerile vor reduce considerabil dependenta Europei de petrolul de import si vor permite scaderea emisiilor de carbon generate de sectorul transporturilor cu 60% pana in 2050.

Pana in 2050, obiectivele cheie in transformarea actualului sistem de transporturi european vizeaza:

> Eliminarea din circulatia urbana a automobilelor alimentate cu combustibil conventional;
> Utilizarea unei cote de 40% carburanti durabili cu emisii scazute de carbon in sectorul aviatiei si reducerea cu minim 40% a emisiilor din sectorul transporturilor maritime;
> Transferul a 50% din transportul interurban de persoane si marfuri pe distanta medie dinspre transportul rutier catre transportul feroviar si maritim/fluvial;
> O reducere totala de 60% a emisiilor din sectorul transporturilor pana la jumatatea secolului.

Foaia de parcurs Transporturi 2050 stabileste urmatoarele directii:

Deplasarile interurbane: 50% din transportul de persoane si de marfa pe distante medii ar urma sa fie transferat dinspre calea rutiera inspre calea feroviara si cea maritima/fluviala.
> Deplasarile pe distante mari si transportul intercontinental de marfa: vor predomina in continuare calea aeriana si cea maritima. Noi tipuri de motoare, combustibili si sisteme de management al traficului vor creste eficienta si vor reduce emisiile.
> In transportul urban, o trecere decisiva la automobile si combustibili mai putin poluanti. Pana in 2030, reducerea cu 50% a automobilelor cu combustibil conventional si eliminarea lor treptata în orase pana in 2050.

Pentru o imagine de ansamblu cuprinzatoare asupra principalelor statistici privind transporturile, a se vedea Transporturi 2050: 50 de date si cifre.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti