Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Curtea de Apel Ploiesti. Lansare campanie „Parteneriat pentru o justitie de calitate”


29 martie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Comunicat Curtea de Apel Ploiesti: „Curtea de Apel Ploiești informează că, în perioada aprilie-iunie 2011, împreună cu  Uniunea Naţională a Mediatorilor din România, iniţiază la nivelul judeţelor Prahova, Dâmboviţa și Buzău, CAMPANIA „PARTENERIAT PENTRU O JUSTIŢIE DE CALITATE”.

Obiectivele acestui proiect sunt:

1. Promovarea şi încurajarea utilizării medierii ca mijloc alternativ de soluţionare a litigiilor în beneficiul justiţiabililor, magistraţilor, lucrătorilor de poliţie, avocaţilor, notarilor, practicienilor în insolvenţă, executorilor judecătoreşti și nu în ultimul rînd, al mediatorilor.

2. Pregătirea societăţii civile să adopte fără rezerve medierea ca modalitate rapidă şi eficientă de restabilire a ordinii sociale şi de redare a echilibrului în mediul de afaceri românesc.

3. Stabilirea rolului judecătorului în soluţionarea amiabilă a litigiului

4. Edificarea cu privire la rolul şi avantajele medierii pentru profesiile liberale (avocat, mediator, etc.).

Scopul propus îl reprezintă creşterea calităţii actului de justiţie prin reducerea numărului de dosare aflate pe rolul instanţelor de judecată, propunerea unor soluţii de reducere a cheltuielilor statului pentru sistemul de justiţie.

Pentru realizarea acestor obiective, se vor derula activităţi în care vor fi implicate instanţele subordonate Curţii de Apel Ploieşti, instituţiile publice și administrative, asociaţiile profesionale ale mediatorilor, avocaţilor, notarilor, practicienilor în insolvenţă, executorilor judecătoreşti, reprezentanţi ai patronatelor şi sindicatelor, instituţii bancare, etc.

Modalitatea de abordare a tematicilor propuse este aceea a comunicării, a discuţiilor libere pe marginea cadrului legislativ și a problemelor sesizate în practica judiciară, în sesiuni de lucru restrânse sau în cadrul unor simpozioane, mese rotunde, emisiuni radio şi TV, promovarea unor material promoţionale, publicaţii, etc.

Totodată, avându-se în vederea pregătirea profesională a celor implicaţi în actul de justiţie, participanţi la această campanie, se vor desfășura cursuri pe tema deprinderii și perfecţionării tehnicilor de mediere, comunicare, negociere.

Mijloacele promovării şi susţinerii proiectului vor fi asigurate prin sponsorizări, alocări de fonduri bugetare, taxe de participare, sursele necesare urmând a fi identificate de comitetul de organizare.

Aspectele referitoare la programul acțiunilor ce se vor organiza în cadrul campaniei, locul de desfășurare, numărul participanților vor fi făcute publice după stabilirea detaliilor legate de acest demers, de comun acord cu toate părțile implicate.

VICEPREȘEDINTE,
Judecător Adrian Remus Ghiculescu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică