« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CE verifica implementarea Directivei serviciilor mass-media audiovizuale
30.03.2011 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In vigoare din 18 decembrie 2007, Directiva serviciilor mass-media audiovizuale (SMAV) propune asigurarea conditiilor de piata unica si securitate juridica pentru industria TV si audiovizuala a Europei prin promovarea concurentei loiale la nivel international.

Termenul de transpunere a directivei pentru statele membre a fost 19 decembrie 2009.

Potrivit comunicatului CE, Comisia a solicitat unui numar de 16 state membre, printre care si Romania, informatii referitoare la modalitatea de implementare a directivei.  Trei state membre, Polonia, Portugalia si Slovenia nu au comunicat pana in prezent  Comisiei masurile de implementare a directivei facand obiectul unei proceduri in constatarea incalcarii dreptului european.

Aspectele abordate in intrebarile trimise catre statele membre au vizat in principal: protectia minorilor; difuzarea gratuita prin televiziunea cu acces liber a evenimentelor de o importanta majora si a rezumatelor de stiri si cooperarea intre autoritatile de reglementare.

 
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Media & Publicitate | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD