Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Proiect de Lege privind organismele de plasament colectiv in valori mobiliare si societatile de administrare a investitiilor
30.03.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Finantelor Publice a lansat in dezbatere publica astazi, 30 martie 2011, proiectul de Lege privind organismele de plasament colectiv in valori mobiliare si societatile de administrare a investitiilor.

Principalele concepte noi introduse de prezentul proiect de lege sunt urmatoarele:

– introducerea unui pasaport functional al soicetatii de administrare a investitiilor (SAI) care sa permita acesteia sa ofere servicii de administrare a portofoliului colectiv pentru Organismele de plasament colectiv in valori mobiliare (O.P.C.V.M.-uri) situate in alt stat membru decat statul membru de origine al S.A.I.

– posibilitatea realizarii fuziunilor nationale sau transfrontaliere dintre O.P.C.V.M.-uri

– posibilitatea autorizarii  si functionarii structurilor de tip master/feeder

– inlocuirea prospectul simplificat prevazut de reglementarile in vigoare cu documentul intitulat „Informatii cheie destinate investitorilor” care trebuie intocmit pentru fiecare O.P.C.V.M.

– O.P.C.V.M.-urile autorizate in alte state membre vor putea distribui titluri de participare pe teritoriul Romaniei in baza unei proceduri de notificare imbunatatite dintre autoritatea competenta a statului membru de origine al O.P.C.V.M. si C.N.V.M.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti