Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Interzicerea achizitionarii de la persoane fizice a metalelor utilizate in activitatea feroviara
31.03.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 217 din data de 30 martie 2011 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 31/2011 privind interzicerea achizitionarii de la persoane fizice a metalelor feroase si neferoase si a aliajelor acestora utilizate in activitatea feroviara.

Actul normativ interzice pe o perioada de 2 ani de la data intrarii sale in vigoare achizitionarea de la persoane fizice a metalelor feroase si neferoase si a aliajelor acestora utilizate in activitatea feroviara, de tipul sinei de cale ferata, pieselor aparatelor de cale, materialului marunt de cale, contrasinelor, ecliselor, partilor componente ale instalatiilor de siguranta a circulatiei, cablurilor de semnalizare si telecomunicatii feroviare, componentelor instalatiilor de electrificare feroviare, componentelor materialului rulant si altele asemenea.

Adoptarea acestei masuri a fost impusa de numarul mare al cazurilor de furturi de materiale si componente ale infrastructurii feroviare si degradarile aduse instalatiilor ca urmare a furturilor, cu consecinta periclitarii sigurantei circulatiei trenurilor.

Nerespectarea  interdictiilor prevazute de actul normativ constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 20.000 lei la 40.000 lei.

In cazul in care contraventia a fost savarsita de catre operatorul economic care realizeaza activitati de colectare a deseurilor industriale reciclabile, se aplica si sanctiunea complementara a anularii autorizatiei de colectare.

Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunilor se fac de persoanele imputernicite in acest sens prin ordin al ministrului transporturilor si infrastructurii.

Contravenientul are obligatia de a achita, pe langa amenda contraventionala, si un tarif cu titlu de tarif de despagubire, in cuantum egal cu valoarea elementelor feroviare in cauza si a manoperei aferente.

Ordonanta de urgenta intra in vigoare la 10 zile de la publicarea acesteia in Monitorul Oficial.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.