Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Norme metodologice pentru derularea proiectelor din cadrul Programului national de dezvoltare a infrastructurii


31.03.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 216 din data de 29 martie 2011 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 251/2011 privind aprobarea Normelor metodologice pentru derularea proiectelor prioritare din cadrul Programului national de dezvoltare a infrastructurii, aprobat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 105/2010, realizate de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

In vederea implementarii si derularii proiectelor prioritare din cadrul Programului national de dezvoltare a infrastructurii (P.N.D.I.), in cadrul Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului isi desfasoara activitatea Unitatea de implementare a P.N.D.I.

P.N.D.I. cuprinde urmatoarele proiecte prioritare pentru care Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului are calitatea de ordonator principal de credite:
– 10.000 km drumuri judetene si de interes local;
– modernizarea localitatilor;
– sisteme de canalizare, epurare a apelor uzate si alimentarea cu apa a localitatilor.

Beneficiarii finali sunt unitatile administrativ-teritoriale reprezentate de autoritatile administratiei publice locale.

Obiectivele de investitii din cadrul proiectelor se amplaseaza pe terenuri proprietate publica sau privata a statului ori a unitatilor administrativ-teritoriale, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.

Terenurile apartinand domeniului public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ-teritoriale se preiau in folosinta gratuita de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, pe perioada realizarii proiectelor prioritare din cadrul P.N.D.I., prin protocol incheiat cu beneficiarii finali pe baza hotararii consiliului judetean sau, dupa caz, a hotararii consiliului local, cu exceptia drumurilor judetene si de interes local, cu specificatia expresa ca terenurile sunt libere de orice sarcini si ca nu se afla in litigiu.

Drumurile judetene si de interes local apartinand domeniului public al statului sau al unitatilor administrativteritoriale se preiau in administrare de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, pe perioada realizarii proiectelor prioritare din cadrul P.N.D.I., prin protocol incheiat cu beneficiarii finali pe baza hotararii consiliului judetean sau, dupa caz, a hotararii consiliului local, cu specificatia expresa ca terenurile sunt libere de orice sarcini si ca nu se afla in litigiu.

Actul normativ cuprinde informatii amanuntite referitoare la:
– promovarea investitiilor;
– derularea achizitiei, finantarii si realizarii investitiilor;
– dispozitii specifice cu privire la proiectele prioritare.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti