Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Testarea integritatii profesionale a personalului M.A.I. Reorganizarea unor unitati din cadrul M.A.I.


31 martie 2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 215 din data de 29 martie 2011 a fost publicata legea nr. 38/2011 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 20/2009 pentru modificarea art. 13 alin. (2) si (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Administratiei si Internelor si pentru reorganizarea unor unitati din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor.

Legea aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 20 din 11 martie 2009 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Administratiei si Internelor si pentru reorganizarea unei unitati din Jandarmeria Romana, cu urmatoarele modificari si completari:

1. Se precizeaza ca structurile de ordine si siguranta publica din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor sunt: Politia Romana, Jandarmeria Romana, Politia de Frontiera Romana, Oficiul Roman pentru Imigrari, Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale, Agentia Nationala Antidrog, Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane si Inspectoratul General de Aviatie al Ministerului Administratiei si Internelor.

In vechea reglementare nu erau cuprinse Agentia Nationala Antidrog, Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane.

Agentia Nationala Antidrog si Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane se reorganizeaza ca directii cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor, cu preluarea atributiilor functionale, a posturilor si personalului aferent, a patrimoniului, precum si a celorlalte drepturi si obligatii ce decurg din acestea, de la Inspectoratul General al Politiei Romane.

2. Se introduc noi prevederi referitoare la testarea integritatii profesionale a personalului Ministerului Administratiei si Internelor.

Dobandirea calitatii de personal al Ministerului Administratiei si Internelor presupune acordul implicit al acestuia pentru testarea integritatii sale profesionale.

Testarea integritatii profesionale este efectuata de Directia Generala Anticoruptie si reprezinta o metoda de identificare, evaluare si inlaturare a vulnerabilitatilor si a riscurilor care determina personalul Ministerului Administratiei si Internelor sa comita fapte de coruptie, constand in crearea de situatii virtuale, similare celor cu care se confrunta personalul in exercitarea atributiilor de serviciu, materializate prin operatiuni disimilate, circumstantiate de comportamentul acestuia, in vederea stabilirii reactiei si conduitei adoptate.

In situatia in care, cu ocazia testarii integritatii profesionale, se constata comiterea unor fapte de natura penala, Directia Generala Anticoruptie sesizeaza organul de urmarire penala competent, potrivit legii.

In situatia in care, cu ocazia testarii integritatii profesionale, se constata ca personalul supus testarii a comis abateri de la normele legale in vigoare, altele decat faptele de natura penala, se vor dispune masuri administrative si/sau disciplinare, conform prevederilor legale care reglementeaza activitatea personalului Ministerului Administratiei si Internelor.

Procedura de testare a integritatii profesionale se stabileste prin ordin al ministrului administratiei si internelor.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii