Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Pitesti. Politisti cercetati pentru trafic de influenta, fals intelectual si uz de fals


1 aprilie 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Pitesti au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

>> BRENCEA AURELIUS, ofiter de politie la Politia Municipiului Pitesti – Biroul Politiei Rutiere, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta;

>> RADULESCU FLORIN, agent de politie la Politia Orasului Topoloveni – Compartimentul Siguranta Circulatiei, Supraveghere Rutiera si Control Auto, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni:

  • doua infractiuni de trafic de influenta in forma continuata,
  • fals intelectual si uz de fals, savarsite in legatura directa cu infractiunea de trafic de influenta in forma continuata si in realizarea scopului urmarit prin aceasta infractiune,

>> NICOLAU GHEORGHE in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de marturie mincinoasa.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada aprilie – mai 2008, in calitate de ofiter de politie in cadrul Politiei Orasului Topoloveni – Compartimentul Siguranta Circulatiei, Supraveghere Rutiera si Control Auto, Brencea Aurelius a pretins de la un denuntator suma de 1.000 de euro lasand sa se creada ca are influenta asupra unui coleg, ofiter de politie, si asupra unui procuror de la de la Parchetul de pe langa Judecatoria Topoloveni, pentru a-i determina sa dispuna o solutie favorabila intr-un dosar penal in care o persoana era cercetata pentru conducerea unui autoturism avand in sange o imbibatie alcoolica peste limita legala. Persoana respectiva fusese depistata in trafic de catre inculpatul Radulescu Florin, agent de politie rutiera.

In acelasi scop, Radulescu Florin a pretins de la denuntator suma de 2.000 de euro. In plus, la data de 16 mai 2008, acesta a intocmit in fals actul de incepere a urmaririi penale in numele unui coleg de serviciu.

La 23 mai 2008, Brencea Aurelius a primit de la denuntator suma de 3.500 lei in scopul mentionat mai sus, iar conducatorul auto a beneficiat de o solutie mai blanda, de netrimitere in judecata.

In intervalul iunie 2007 – iulie 2008, Radulescu Florin a pretins de la un alt agent din cadrul aceleiasi unitati de politie suma totala de 8.500 lei pentru a interveni pe langa persoane cu functii de conducere din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Arges si pe care sa-i determine sa dispuna mutarea agentului respectiv pe un post vacant la Serviciul Cazier Judiciar. In acest context, cu ocazia audierii in calitate de martor in prezentul dosar penal, inculpatul Nicolau Gheorghe a facut afirmatii nereale in legatura cu aspectele pe care le cunoaste referitor la activitatea infractionala a inculpatului Radulescu Florin.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile apartinand inculpatilor Brencea Aurelius si Radulescu Florin, in vederea confiscarii sumelor de bani ce fac obiectul infractiunilor de coruptie.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Pitesti.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică