Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Catalin Predoiu: „Codurile vor avea impact si in statutul si activitatea companiilor”


4 aprilie 2011 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Drept comercial
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Catalin Predoiu, ministrul Justitie, s-a intalnit joi, 31 martie 2011, cu Carlo Tamburi, directorul general al diviziei internaţionale Enel SpA si cu Luca D’Agnese, managerul de ţară pe România, in cadrul Platformei de Dialog şi Cooperare cu mediul de afaceri, potrivit unui comunicat al MJ.

S-a discutat despre precum îmbunătăţirea legislaţiei aplicabile mediului de afaceri, eficienţa administraţiei, arieratele companiilor de stat, dificultăţile de recuperare a creanţelor de la persoane fizice şi impactul Justiţiei asupra mediului de afaceri.

Cătălin Predoiu a declarat: „Dorim să cooptăm mediul de afaceri în organizarea unor seminarii pentru pregătirea intrării în vigoare a noilor Coduri. Noul Cod Civil aduce noutăţi şi modernizări în privinţa cadrului normativ aplicabil afacerilor, în materia persoanei juridice, a obligaţiilor, contractelor şi altele. De aceea, cred că trebuie să implicăm şi mediul de afaceri în acţiunea mai largă de pregătire a intrării în vigoare a noilor Coduri. Codurile nu vor avea impact doar pentru sistemul judiciar şi Justiţie. Codurile vor avea impact şi în statutul şi activitatea companiilor. E firesc să le implicăm în acest proces. Dezvoltăm în acest fel un nou vector de diseminare a conţinutului normativ al Codurilor, împreună cu mediul de afaceri, alături de vectorul lansat împreună cu profesia de avocat. Sperăm să reuşim lansarea şi celui de al treilea vector, împreună cu Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ministerul Public şi CSM. În fine, încurajăm Curţile de Apel să dezvolte activităţi regionale în raza de competenţă, precum seminarii şi dezbateri pe tema conţinutului normativ al noilor Coduri.”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro