Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Curtea de Apel Bucuresti. Intalniri Dan Lupascu 23 martie – 1 aprilie 2011
04.04.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat Curtea de Apel Bucuresti: „În perioada 23 martie – 1 aprilie 2011 au fost organizate la nivelul Curţii de Apel Bucureşti de către preşedintele instanţei, domnul judecător dr. Dan Lupaşcu, mai multe întâlniri de lucru, după cu urmează:

I. Întâlniri interne, organizate cu preşedinţii secţiilor Curţii de Apel Bucureşti, cu personalul compartimentelor auxiliare ale secţiilor dar şi cu preşedinţii tribunalelor şi ai judecătoriilor aflate în raza sa de circumscripţie, în cadrul cărora s-au discutat, în principal,  următoarele probleme:

 • Volumul de activitate, încărcătura/judecător şi operativitatea instanţelor judecătoreşti la nivel naţional, pe anul 2010;
 • Situaţia operativităţii în perioada 1 – 28 februarie 2011;
 • Soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil;
 • Situaţia hotărârilor neredactate în termen legal la data de 28 februarie 2011;
 • Practica judiciară neunitară;
 • Pregătirea pentru implementarea noilor coduri;
 • Deficienţe constatate de Inspecţia Judiciară şi măsuri pentru remedierea acestora;
 • Resursele umane;
 • Resursele materiale;
 • Punerea în funcţiune a Tribunalului Ilfov.

II. Întâlniri externe:

1) La data de 30.03.2011 a avut loc la sediul instanţei o întâlnire de lucru care a avut ca obiectiv posibilitatea încheierii unui protocol între Curtea de Apel Bucureşti şi Consiliul Naţional al Mediatorilor, la care au participat:

 • Reprezentanţii Uniunii Naţionale a Barourilor din România  (preşedinte – domnul avocat GHEORGHE FLOREA şi vicepreşedinte – domnul avocat MIRCEA PETRE STĂNCULESCU;
 • Decanul Baroului Bucureşti – domnul avocat ION ILIE-IORDĂCHESCU;
 • Conducerea Consiliului Naţional al Mediatorilor (doamna preşedinte ANCA ELISABETA CIUCĂ şi doamna vicepreşedinte KATALIN BARBARA KIBEDI)
 • Domnul judecător DRAGOŞ CĂLIN – Curtea de Apel Bucureşti;
 • Doamna judecător ANAMARIA LUCIA ZAHARIA- vicepreşedinte al Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti;
 • Doamna consilier juridic MONICA POTERAŞ – Curtea de Apel Bucureşti.

În urma acestei întâlniri s-a convenit ca atât Consiliul Naţional al Mediatorilor, cât şi Uniunea Naţională a Barourilor din România şi Baroul Bucureşti să comunice periodic conducerii Curţii de Apel Bucureşti dacă apar probleme de colaborare în relaţiile cu instanţele de judecată.

De asemenea, conducerea Curţii de Apel Bucureşti urmează să analizeze posibilitatea încheierii unui protocol cu Consiliul Naţional al Mediatorilor prin care să se stabilească cadrul general de desfăşurare a relaţiilor dintre mediatori şi instanţele judecătoreşti

2) La data de 14.03.2011 preşedintele Curţii de Apel Bucureşti, domnul judecător dr. Dan Lupaşcu, a avut o întâlnire cu procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, doamna procuror Luminiţa Palade, în cadrul căreia au fost abordate probleme privind relaţiile dintre instanţe şi parchete.

3) De asemenea, la data de 22.03.2001 preşedintele Curţii de Apel Bucureşti s-a întâlnit şi cu domnul procuror George Bălan, vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii şi doamna procuror Mihaela Cozmaciuc, procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, fiind abordate aspecte referitoare la relaţiile dintre Conciliul Superior al Magistraturii, instanţe şi parchete.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti