Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Catalin Predoiu si Gabriel Tanasescu s-au intalnit cu studenti ai Universitatii Babes Bolyai
05.04.2011 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Catalin Predoiu, ministrul Justitiei, si Gabriel Tanasescu, Secretarul General al MJ, s-au intalnit marti, 5 aprilie 2011, cu studenti ai Unversitatii Babes Bolyai, potrivit unui comunicat al MJ.

S-a discutat despre:

– agenda legislativa a a Ministerului Justiţiei în contextul Strategiei de Dezvoltare a Justiţiei ca serviciu public, punând accent pe importanţa coerenţei acţiunilor ministeriale în implementarea noilor Coduri

– importanţa legilor de punere în aplicare a Codurilor, care sunt menite să compatibilizeze normele din noile Coduri cu normele deja existente

– problemele cu care se confruntă în momentul de faţă instanţele, cum ar fi: volumul mare de dosare cauzat de scăderile operativităţii soluţionării cauzelor, managementul deficitar la nivelul unor instanţe, nevoia desfiinţării unor instanţe şi parchete care nu funcţionează sau care au un volum redus de activitate

– vulnerabilitatea alocării de posturi de magistraţi înaintea finalizării proiectului „Asistenţă tehnică cu privire la pregătirea implementării noilor Coduri”, precum şi deficienţele sistemice ale admiterii la Institutul Naţional al Magistraturii.

Potrivit comunicatului, „ministrul a subliniat faptul ca magistratura şi profesiile juridice în general sunt profesii vocaţionale, care comportă nu numai calităţi intelectuale speciale, ci şi o voinţă puternică pentru a trece peste sacrificiile cerute de pregătire şi practică. Ministrul Justiţiei a arătat că, în ciuda unor greutăţi care îşi găsesc cauzele în special în neglijarea sistemului judiciar în anii 1990, sistemul funcţionează în primul rând datorită talentului şi profesionalismului marii majorităţi a magistraţilor şi avocaţilor. Aceştia trebuie să devină şi vectori de opinie care să contureze noi mentalităţi în sistemul judiciar, compatibile cu valorile asumate de România prin aderarea la UE.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.