Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Primar cercetat pentru luare de mita


7 aprilie 2011 | Anemarie LAZARESCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Brasov au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui RACZ KAROLY, primar al municipiului Targu Secuiesc, in prezent suspendat, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita, in forma continuata (zece acte materiale).

Potrivit unui comunicat al DNA, in februarie 2010, in calitate de primar al municipiului Targu Secuiesc (jud. Covasna), Racz Karoly a pretins de la reprezentantul unei societati comerciale (denuntator in cauza) o suma de bani neindividualizata, cu titlu de mita. In calitatea sa de primar, inculpatul trebuia sa asigure derularea normala a Acordului – cadru de prestari servicii incheiat intre Municipiul Targu Secuiesc si firma denuntatorului, avand ca obiect furnizarea produselor de balastiera si cariera (nisip, piatra sparta, etc.) si transportul materialelor de constructii, pe o perioada de 36 luni, contract in valoare totala de 2.123.224,5 lei, fara TVA.

Mai exact, primarul ar fi trebuit sa asigure emiterea de comenzi din partea primariei si aprobarea cu celeritate a platii produselor livrate.

In perioada aprilie – octombrie 2010 si februarie – martie 2011, inculpatul Racz Karoly a primit suma totala de 51.000 lei de la denuntator. La 11 martie 2011, a fost organizata procedura flagrantului, cand s-a constatat ca Racz Karoly a primit cu titlu de mita suma de 10.000 lei de la denuntator, reprezentand o transa din totalul mentionat mai sus.

In vederea confiscarii, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor imobile apartinand inculpatului.

La 12 martie 2011, Tribunalul Covasna a dispus arestarea preventiva a inculpatului Racz Karolz pe o durata de 29 zile.

Din cauza situatiei sale juridice, prin Ordinul Prefectului Judetului Covasna, s-a constatat suspendarea de drept a mandatului Primarului municipiului Targu Secuiesc, jud. Covasna.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Covasna.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică