Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Concurs de Pledoarii „Nicolae Titulescu” – Bucuresti, 9 aprilie 2011
07.04.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Content, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Asociaţia Studenţilor Universităţii “Nicolae Titulescu” din Bucureşti organizeaza concursul de Pledoarii „Nicolae Titulescu” care este un concurs destinat în special studenţilor din anul IV la facultatea de drept. Evenimentul presupune susţinerea unei pledoarii de către o echipă formată din câte doi studenţi în faţa juriului compus din cadre didactice şi magistraţi. Echipele vor fi formate din avocaţi, pe de o parte, şi procurori, pe de altă parte. Stabilirea taberei din care face parte fiecare echipă fiind făcută prin tragere la sorţi.

Cu doar două zile înainte de ziua concursului, fiecărei echipe îi este înmânat un dosar. Acest dosar este studiat de fiecare echipă în parte până în ziua concursului, în vederea pregătirii pledoariilor pe care le vor susţine în faţa juriului şi a auditoriului, în prima fază a concursului.

Astfel, în funcţie de prestaţia şi punctajul fiecărei echipe sunt alese cele patru echipe care vor trece în faza finală a competiţiei, când acestea vor primi câte un dosar la prima vedere, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive, având aproximativ o oră la dispoziţie pentru a pregăti pledoariile în funcţie de care se vor decide echipele câştigătoare.

În cadrul acestui eveniment s-au desfăşurat până în prezent două etape:

– Prima etapă a debutat pe data de 12 februarie cu doisprezece echipe alcătuite din câte doi studenţi ai Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti. Din aceste echipe au fost alese opt echipe care s-au calificat la următoarea etapă a concursului;

– A doua etapă a concursului a avut loc pe data de 26 februarie. În urma acestei etape s-au calificat patru echipe care vor concura în ultima etapă, finala.

Fiecare echipă câştigătoare a acestor două etape a primit premii oferite de Editura Universul Juridic, premii ce constau în carţi de specialitate.

Finala sau ultima etapă a Concursului de Pledoarii „Nicolae Titulescu” cuprinde, de această dată, premii în bani, premii obţinute cu sprijinul S.C.A. „MICU, ZARAFIU ŞI ASOCIAŢII”, S.C.A. „SINESCU & NAZAT” şi C.I. „NEDELCU CONSTANTIN”, premii ce vor fi acordate astfel:

– Premiul I – 3000 Lei;

– Premiul II – 2000 Lei;

– Premiul III – 1000 Lei;

– Cel mai bun orator – 1500 lei;

În cadrul acestei ultime etape a concursului vor participa echipele  formate din studenţii Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti care s-au calificat pentru această etapă şi patru echipe formate din studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Echipele formate din studenţi ai Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti:

– CANTEMIR Nadia şi ILIE Sorin;

– PANŢIRU Raluca şi TUDOR Claudiu;

– PÎRVU Alexandra şi GOLOMOZ Teodora;

– OPA Andreea şi ROGOZ Alina.

Echipele formate din studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”:

– DIMA Gregorian şi CREAC Adrian;

– POP Alin şi SURTEA Camelia;

– SIMION Denisa şi NEGREA Cătălin;

– ŞTEFĂNESCU Costina şi DECA Mihăiţă.

Concursul se va desfăşura pe data de 09.04.2011, ora 10, în Amfiteatrul I din cadrul Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti.

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti