Secţiuni » Sistemul judiciar » Activitate parchete
PÎCCJ. DIICOT. DNA. Parchete
23 comentarii

Este incompatibil sa judece cauza judecatorul care a judecat recursul impotriva arestarii?
10.04.2011 | Andrei PAP

Secţiuni: Comunicate parchete
JURIDICE - In Law We Trust

Potrivit unui comunicat, Ministerul Public a formulat un punct de vedere asupra sesizarii nr. 1304/26 din 25 octombrie 2010 a Colegiului de conducere al Curţii de Apel Braşov pentru a se stabili dacă „judecătorul care a participat la judecarea recursului împotriva încheierii prin care s-a dispus luarea sau prelungirea arestării preventive în cursul urmăririi penale devine incompatibil sau nu să soluţioneze cauza în fond, apel sau recurs.

Examenul jurisprudenţei actuale:

1. Potrivit unei orientări jurisprudenţiale s-a considerat că judecătorul care a participat la judecarea recursului împotriva încheierii prin care s-a dispus luarea sau prelungirea arestării preventive în cursul urmăririi penale este compatibil să soluţioneze cauza în fond, apel sau recurs .

2. Pentru aceeaşi ipoteză, alte instanţe au stabilit că judecătorul este incompatibil, fiind incidente prevederile art. 48 alineatul 1 lit. a teza ultimă din Codul de procedură penală.

Se apreciază că aceste din urmă instanţe au pronunţat soluţii in litera şi spiritul legii.

>> Punctul de vedere al Ministerului Public

Pentru Juridice.ro, Andrei PAP

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

23 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti