BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Fonduri SAPARD. Trimitere in judecata pentru folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte, incomplete. Prejudiciu acoperit integral
11.04.2011 | Anemarie LAZARESCU

 
SMARTBILL

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Bucuresti au dispus trimiterea in judecata a inculpatei STAN MIHAELA, fost asistent manager la SC TRM-TNUVA ROMANIA MILK SRL, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor.

Potrivit unui comunicat al DNA, la 6 octombrie 2006, SC TRM-TNUVA ROMANIA MILK SRL a incheiat cu Agentia de Plati Pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, in calitate de autoritate contractanta, contractul avand ca obiect acordarea finantarii nerambursabile de catre autoritatea contractanta pentru punerea in aplicare a proiectului societatii beneficiare „Infiintare ferma vaci lapte in localitatea Adunatii Copaceni, judetul Giurgiu”.

In vederea obtinerii pe nedrept de fonduri SAPARD, inculpata Stan Mihaela, in calitate de reprezentant legal al firmei beneficiare si de responsabil pentru realizarea acestui proiect, la data de 31 martie 2006, a depus la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit – Centrul Regional pentru Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 3 Sud Muntenia Targoviste o adeverinta falsa, pretins emisa de Primaria Comunei Ghimpati, judetul Giurgiu. Aceasta adresa continea date eronate in sensul ca SC TRM-TNUVA ROMANIA MILK SRL detinea in arenda suprafata de 372,28 hectare de terenuri agricole pe raza comunei Ghimpati, judetul Giurgiu in baza a 71 de contracte de arenda.

In aceasta modalitate, inculpata Stan Mihaela a creat in dauna Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit un prejudiciu in suma de 980.657,66 lei (echivalentul a aproximativ 289.481 euro) suma ce a fost restituita integral de catre SC TRM-TNUVA ROMANIA MILK SRL.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Sector 1 Bucuresti.


Aflaţi mai mult despre , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.