Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Fonduri SAPARD. Trimitere in judecata pentru folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte, incomplete. Prejudiciu acoperit integral
11.04.2011 | Anemarie LAZARESCU

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Bucuresti au dispus trimiterea in judecata a inculpatei STAN MIHAELA, fost asistent manager la SC TRM-TNUVA ROMANIA MILK SRL, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor.

Potrivit unui comunicat al DNA, la 6 octombrie 2006, SC TRM-TNUVA ROMANIA MILK SRL a incheiat cu Agentia de Plati Pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, in calitate de autoritate contractanta, contractul avand ca obiect acordarea finantarii nerambursabile de catre autoritatea contractanta pentru punerea in aplicare a proiectului societatii beneficiare „Infiintare ferma vaci lapte in localitatea Adunatii Copaceni, judetul Giurgiu”.

In vederea obtinerii pe nedrept de fonduri SAPARD, inculpata Stan Mihaela, in calitate de reprezentant legal al firmei beneficiare si de responsabil pentru realizarea acestui proiect, la data de 31 martie 2006, a depus la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit – Centrul Regional pentru Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 3 Sud Muntenia Targoviste o adeverinta falsa, pretins emisa de Primaria Comunei Ghimpati, judetul Giurgiu. Aceasta adresa continea date eronate in sensul ca SC TRM-TNUVA ROMANIA MILK SRL detinea in arenda suprafata de 372,28 hectare de terenuri agricole pe raza comunei Ghimpati, judetul Giurgiu in baza a 71 de contracte de arenda.

In aceasta modalitate, inculpata Stan Mihaela a creat in dauna Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit un prejudiciu in suma de 980.657,66 lei (echivalentul a aproximativ 289.481 euro) suma ce a fost restituita integral de catre SC TRM-TNUVA ROMANIA MILK SRL.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Sector 1 Bucuresti.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti