« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Certificarea declaratiilor fiscale anuale se suspenda pana in 2013. Posturile vacante de specialitate juridica din cadrul CSM si ICCJ pot fi ocupate prin concurs
13.04.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: C. administrativ, Fiscalitate, Lege 9 | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 253 din data de 11 aprilie 2011 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 35/2011 pentru stabilirea unor masuri in domeniul realizarii programelor de interes public sau social, al indeplinirii obligatiilor fiscale si al functionarii optime a institutiilor statului, precum si pentru aplicarea unitara a dispozitiilor legale.

Certificarea declaratiilor fiscale anuale se suspenda pana la 1 ianurie 2013

Guvernul a decis suspendarea pana la 1 ianurie 2013 a aplicarii prevederilor  Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, referitoare la obligativitatea certificarii declaratiilor fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice de catre un consultant fiscal.

In preambulul actului normativ se arata ca mentinerea acestei obligatii ar fi putut atrage nemultumirea contribuabililor, datorita costului suplimentar pe ar fi fost nevoiti sa il suporte prin existenta obligativitatii certificarii declaratiilor fiscale anuale de catre un consultant fiscal, inaintea depunerii lor la organul fiscal.

Posturile vacante de specialitate juridica din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii si Inaltei Curti de Casatie si Justitie pot fi ocupate prin examen sau concurs

Actul normativ instituie o derogare de la prevederile OUG nr. 34/2009 referitoare la suspendarea ocuparii prin concurs sau examen a posturilor vacante din autoritatile si institutiile publice, stabilind ca posturile vacante de specialitate juridica, finantate prin legea bugetului de stat, din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii si Inaltei Curti de Casatie si Justitie pot fi ocupate prin examen sau concurs, in conditiile legii.

Eliminarea conditionarii la plata catre Compania Nationala de Investitii „C.N.I.” – S.A. a unor cheltuieli forfetare pentru asistenta tehnica asigurata in pregatirea si derularea programelor de interes public sau social

Prin exceptie de la prevederile OG nr. 25/2001 privind infiintarea Companiei Nationale de Investitii „C.N.I.” – S.A, in devizul general al lucrarilor a caror finantare se asigura integral de catre autoritatile administratiei publice centrale sau de catre autoritatile administratiei publice locale nu se vor prevedea cheltuielile forfetare in cuantum de 5% din valoarea lucrarilor de constructii-montaj/devizului, dupa caz.

Precizari in legatura cu interpretarea unor dispozitii referitoare la normativele de cheltuieli pentru autoritatile administratiei publice si institutiile publice

Dispozitiile vizate sunt urmatoarele: ”Cheltuielile de natura celor care fac obiectul OUG nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile administratiei publice si institutiile publice, cuprinse in bugetele Administratiei Prezidentiale, Parlamentului, Cancelariei Primului-Ministru, Secretariatului General al Guvernului si institutiilor din domeniul apararii tarii, ordinii publice si sigurantei nationale, se stabilesc prin normative proprii.”

Actul normativ mentioneaza ca sintagma „cheltuielile de natura celor care fac obiectul prezentei ordonante” se refera la categorii de cheltuieli, iar nu la tipuri de actiuni.
De asemenea, sintagma „normative proprii” se refera la actul administrativ al ordonatorului principal de credite al institutiilor prevazute.

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.